1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Trafik sigortasında yeni dönem başladı! İşte yeni oranlar… Kim ne kadar ödeyecek tablo belli oldu

Trafik sigortasında yeni dönem başladı! İşte yeni oranlar… Kim ne kadar ödeyecek tablo belli oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trafik sigortasında yaşanan prim artışlarının maliyet endeksine göre belirleneceğini işaret eder Bağcı, yeni araç fiyatlarındaki artış ile birlikte parça fiyatlarındaki artış ve onarım maliyetlerinin de hesaba katıldığını söyledi. Bağcı, bunun yanı sıra TÜİK verileri baz alınarak trafik sigortası ortalamasına göre maliyet çıkarılıp fiyat artışlarını buna göre belirleneceğini ifade etti. Haziran ayı için %3,5 oranında bir artış yapıldığını belirten Bağcı, “Temmuz ayında da yüzde 3.5’lik bir artış belirlendi. Artış oranlarına başta sigorta şirketleri olmak üzere çok ciddi itirazlar geliyor. ‘Sadece enflasyon yüzde 75, yüzde 3.5 seviyesi düşük. Biz yüzde 140 oranında zarar ediyoruz.” dedi.

Yıl içerisinde 3’ten fazla kaza yapan sürücü kötü sürücü sınıfında yer alırken sigorta şirketleri de sigorta yapmaktan kaçınıyor. Hiç kazası bulunmayan 22 sürücü olduğunu işaret eden Bağcı, 1.2 milyon yaklaşık 1 ve üzeri hasar yapan sürücü olduğunu belirtti. İyi sürücü sınıfında yer alan bazı kişiler, ‘Biz kötü sürücülerin primini ödüyoruz. Ben 20 yıldır hasar yapmıyorum. Yüzde 50 hasarsızlık indirimine ulaşmama rağmen neden 16 bin TL trafik sigortası ödüyorum’ ifadelerini dile getirirken kötü sürücülerin finanse edilmek istememesi ile birlikte iyi ve kötü sürücü arasındaki farkların arttırılması gerektiği de belirtiliyor.

Sigorta şirketleri Trafik Sigorta primlerinin çok az arttırdığını belirtirken serbest tarifeye geçilmesi yönünde taleplerde bulunuyor. Bunun yanı sıra primlerin serbestçe belirlenmesi istenirken kötü sürücülerden çok daha fazla prim alınarak iyi sürücülere indirim yapılması gerektiği de aktarılıyor.

Allianz Araç Sigortaları - Zorunlu Trafik Sigortası | Allianz

Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu olarak iyi sürücülere taban fiyat uygulamasından yana olduklarını dile getiren Bağcı, kötü sürücülere bu rakamların birazcık daha yükseltilebileceğini belirtti. Kötü sürücülere ilave bir basamak daha olabileceğine dikkat çeken Bağcı, serbest fiyatı karşı olduklarını dile getirerek ülkedeki kaza oranlarının düşürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Avrupa’daki trafik kaza sayılarını işaret eden Bağcı, rakamların Ülkemiz ile aynı olmasına rağmen Türkiye’de ölüm oranlarının 3 kat daha fazla olduğuna dikkat çekti. Kaza önleyici tedbirlerin artırılması gerektiğinin altını çizen Bağcı, bunların çözülmemesi durumunda fiyat serbestisi uygulamasının piyasada sıkıntı yaşatacağını aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trafik sigortasında yeni dönem başladı! İşte yeni oranlar… Kim ne kadar ödeyecek tablo belli oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz