TÜİK dış ticaret verilerini duyurdu: Şubat ayında 1.5 puan arttı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Şubat ayına ait dış ticaret endekslerini açıkladı. Paylaşılan verilere göre, dış ticaret haddi bir önceki yıla göre 1,5 puan artış gösterdi ve Şubat ayında 86,7 seviyesine yükseldi.

İhracat birim değer endeksi, 2023’ün Şubat ayına göre yüzde 4,3 oranında azalmış olduğunu gösteriyor. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre bu azalma, gıda, içecek ve tütünde yüzde 0,2, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 8,4, yakıtlarda yüzde 6,9, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 4,3 olarak görüldü.

TÜİK tarafından açıklanan ihracat miktar endeksi ise 2023’ün Şubat ayına göre yüzde 18,6 oranında artış gösterdi. Verilerde yer almakta olan bilgilere göre artışlar, içecek ve tütünde yüzde 32,2, ham maddelerde yüzde 22,2, yakıtlarda yüzde 60, imalat sanayinde yüzde 14,7 oranında gerçekleşti.

TÜİK verileri, ithalat birim değer endeksinin de 2023’ün Şubat ayına göre yüzde 5,9 azaldığı gösteriyor. Endekste yer alan azalma gıda, içecek ve tütünde yüzde 3,1, yakıtlarda yüzde 17, ham maddelerde yüzde 4,1, imalat sanayinde yüzde 3,8 oranında görüldü.

Verilere göre ithalat miktar endeksi ise 2023’ün Şubat ayına göre yüzde 3,5 azalmış durumda. Gıda, içecek ve tütünde yüzde 6,4 olarak görüldü. Diğer yandan ham maddelerde yüzde 19, yakıtlarda yüzde 2,8 imalat sanayinde yüzde 9,7 oranında bir artış görüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TÜİK dış ticaret verilerini duyurdu: Şubat ayında 1.5 puan arttı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz