TÜİK’e göre ekonomi yüzde 3,8 büyüdü – Ankaragündem

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜİK, yılın ikinci çeyreğine ilişkin büyüme verilerini açıkladı. Verilere göre Türkiye, nisan-haziran dönemini kapsayan yılın ikinci çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,8 büyüdü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu, Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası başkanı olmasının ardından 3 kez faiz artırımına gitti. Ağustos ayında yapılan son toplantıda politika faizi 750 baz puan arttırılarak yüzde 17.50’den yüzde 25’e çekildi. Böylece son 5 yılın en yüksek faiz kararı alınmış oldu.

AKP iktidarı yanlış politikalarla bozduğu ekonominin faturasını halka kesti. Genel seçimlerin ardından hazineyi doldurmak için çabalayan iktidar vergi zamlarıyla halkın sırtına bir yük daha ekledi. Bir gecede Akaryakıt ÖTV’sinin artırılması tüm ürünlere yeni zamlar gelmesine neden oldu. Akaryakıt ÖTV’si bir gecede AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla gerçekleşti. 5 liralık zam pompaya 6 lira olarak yansıdı. Kararın ardından Benzin 28 TL’den 34 TL’ye, motorin 26 TL’den 32 TL’ye yükselmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TÜİK’e göre ekonomi yüzde 3,8 büyüdü – Ankaragündem

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz