1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yem fiyatları fahiş miktarda! Hayvanlara bakanlar isyan ederken et ve süt üretimi tehlikede!

Yem fiyatları fahiş miktarda! Hayvanlara bakanlar isyan ederken et ve süt üretimi tehlikede!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yetkililer tarafından ziyaret edilen Niğde hayvan pazarında hayvancılıkla uğraşan bireyler gidişatlarından şikayetlendiler. Artan pahalılıkta maaliyetlere yetişemediklerini dile getiren üreticiler kazanamıyoruz, elimizdekileri satıp bu işi vazgeçeceğiz tümcelerini kurdular. Yeniden hayvancılıkla uğraşan yurttaşlar;

“Hayvanlara bakacak eforumuz kalmadı, yem maliyetleri devamlı çoğalıyorken Kurban Bayramı’na göre büyükbaş hayvan maliyetleri yüzde 30’a varan oranda eksildi, ama yem maliyetleri çok arkasıydı. Bu vaziyette biz hasar ediyoruz. 50 kglık besi yemi 550 liraya geçti, yoncanın tonu 6 bin lira oldu. Bir hayvana günde 10 kg yem veriyoruz. Bunlara 12 ay kapalı alanda bakıyoruz. İktidar zorunlu takviyeyi vermiyor. Bize sanki bu işi vazgeçin diyorlar” dedi.

Yetkililere karşı konuşan üreticiler hayvan pazarlarındaki kalabalığın yem maliyetlerindeki çoğalışa dayanamayıp işi vazgeçmek isteyenlerin mülklerini ucuza vermelerinden kaynaklandığını belirtti. Bununla birlikte “Hayvancılık güç iş; 24 saat bakım ister, gecesi- gündüzü olmaz. Bayramı, tatili olmaz, yem maliyetlerindeki çoğalış sebebiyle satışa çıkarıyoruz ama yeniden de alan yok. Bu işin sürdürülmesi güçleşti. Babadan bu işi sürdürüyoruz. Bu kadar sahipsiz hiç kalmadık” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yem fiyatları fahiş miktarda! Hayvanlara bakanlar isyan ederken et ve süt üretimi tehlikede!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz