Glokom rahatsızlığı bulunanların bir çoğu bu hastalığa sahip olduğunun farkında değildir. Sinsi bir hastalık olan göz tansiyonunun, kapalı açılı ve sarih açılı olmak üzere iki çeşidi vardır. Göz içi tazyikinin sıkça çoğalması nedeniyle görme asabının zayıflayıp kurumasına yol açan göz tansiyonu, rehabilitasyon edilmediği zaman görme kaybına neden olabilmektedir. Göz tansiyonu genellikle 40 yaş ve üzeri bireylerde ortaya çıkar. Ancak yeni doğan bebeklerde dahi görülebilir.
Ankaralılar bu adreste buluşuyor! TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET
Korona virüsü bitti Eris virüsü başladı! Maskeler resmen geri döndü
Göz tansiyonu tehlike etkenleri; Diyabet, 40 yaş ve üzeri,genetik yatkınlık,sigara tüketimi,göz yaralanmalarına maruz kalma,gözde miyop hastalığına sahip olmak gibi…
Göz tansiyonu bulguları; Şiddetli göz ve baş sızısı,mide bulantısı,gözde kızarma,göz bebeklerinin kocamanlaşması,flu görme ve ışıkların çevresinde ulusalar görmektir. Ancak bazı bireylerde rastgele bir bulgu vermeyebilir. Bu sebeple 40 yaşından sonra gözlerde bir şikâyet olmasa bile belirli uzman bir göz doktoruna görünülmesi ve 2 senede bir göz tansiyonu ölçümleri yapılması önemlidir.
Obeziteye dikkat! Bir Hayli hastalığa zemin hazırlıyor
Geç kalınması vaziyetinde geri dönüşü olmayan ve görme kaybına neden olabilen bu hastalığın erken teşhisi büyük ehemmiyet taşımaktadır.
Yorumlar kapalı.