1. Haberler
  2. Gündem
  3. Almanya’dan rekor vatandaşlık: Türkiye kaçıncı sırada

Almanya’dan rekor vatandaşlık: Türkiye kaçıncı sırada

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vatandaşlığa kabul edilenlerin yaş ortalamasının 29,3 olduğu ve çoğunluğunun erkek olduğu belirtildi. İlginç detay ise, son aylarda İsraillilerden vatandaşlık talebinde yaşanan artış.

Ocak- Nisan 2024 arasında 6 bin 869 İsrailli, Alman vatandaşlığı için başvuruda bulundu. Bu sayı 2022 yılının tamamında 5 bin 670, 2023 yılında ise 9 bin 129 olarak kayıtlara geçmişti.

2023 yılında 15 bin 500 Türk vatandaşlık alarak Almanya’da vatandaşlık alan en fazla ikinci uyruklu grup oldu. Bu sayı 2022’ye göre yüzde 20 artış gösteriyor ve Türkiyeli göçmenlerin Almaya’da vatandaşlık imkanlarından en fazla faydalanan gruplardan biri olduğunu gösteriyor.

Türkiye’de Suriyeliler de dahil olmak üzere ikamet izniyle yaşayan yabancılara belli koşulları sağlamaları halinde 5 yılın sonunda vatandaşlık veriliyor, böylece bu kişiler arasında reşit olanların oy kullanma hakkı doğuyor. Bunun dışında, Cumhurbaşkanı kararıyla istisnai hallerde de vatandaşlık verilebiliyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından 9 Kasım 2023 tarihinde yapılan açıklamada 237 bin 995 Suriyeliye Türk Vatandaşlığı verildiği belirtilmiştir. Bu kişilerin 156 bin 987’si reşit, 81 bin 8’i ise çocuk.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Almanya’dan rekor vatandaşlık: Türkiye kaçıncı sırada
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz