Aşırı su içenlere uzman doktordan uyarı! Zehirlenmeye neden olabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık uzmanları, aşırı su tüketiminin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor. Vücut için hayati öneme sahip olan suyun gereğinden fazla içilmesi, su zehirlenmesi olarak da bilinen hiponatremiye yol açabilir.

Uzman İsim Uyardı

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Seçil Demir bu konuda yaptığı açıklamada; “Su zehirler mi? diye soracak olursak, zehirlemez dememek lazım. Suyun aşırı tüketimi, özellikle vücuttaki sodyum miktarının dengesini bozarak, su zehirlenmesine neden olabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Su zehirlenmesi, vücuttaki sodyum seviyelerinin aşırı düşmesi sonucu ortaya çıkar. Sodyum, hücrelerin normal fonksiyonlarını sürdürebilmesi için gereklidir. Aşırı su içildiğinde, böbrekler yeterince çalışamaz ve vücut sodyumu atamaz. Bu durum, özellikle uzun süreli aşırı su tüketiminde veya çok hızlı su içildiğinde ortaya çıkabilir.

Uzmanlar, günlük su tüketiminin bireysel ihtiyaca göre ayarlanması gerektiğini vurguluyor. Her bireyin su ihtiyacı farklıdır ve genelde günde ortalama 8 bardak su içilmesi önerilir. Ancak aşırıya kaçmak, vücut dengesini bozabilir ve ciddi sonuçlara neden olabilir. Bununla birlikte yaz sıcaklıkları nedeniyle gereğinden az su tüketmemek için de kişilerin dikkat etmesi gerekmekte.

Hangi Belirtiler Oluşuyor?

Su zehirlenmesinin belirtileri arasında baş dönmesi, mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, halsizlik ve hatta bilinç kaybı yer alabilir. Bu belirtiler ciddiye alınmalı ve hemen bir sağlık personeline yada doktora başvurulmalıdır.

Su tüketiminde oranı iyi ayarlamak vücut dengesi açısından oldukça önemli. Hem yeteri kadar su tüketmeli hem de fazla tüketimden kaçınmanız gerekmekte.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aşırı su içenlere uzman doktordan uyarı! Zehirlenmeye neden olabilir

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz