1. Haberler
  2. Gündem
  3. Babacan’dan CHP’ye sert eleştiriler: “Halka güven veremedik, kendi seçmenimizi ikna edemedik”

Babacan’dan CHP’ye sert eleştiriler: “Halka güven veremedik, kendi seçmenimizi ikna edemedik”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 6’lı ittifak adına bir öz eleştiride bulundu. Babacan, “6 parti olarak bu ülkeyi uyum içerisinde yöneteceğimizle alakalı gerekli güveni vatandaşlarımıza vermedik, veremedik” dedi.

Babacan, seçim sonuçlarını “ağır bir yenilgi” olarak nitelendirdi ve CHP’ye de eleştiriler yöneltti. Babacan, “CHP kendi başına bugün herhangi bir seçime gelip Türkiye genelinde kazanması mümkün mü? Ya siz hayal mi görüyorsunuz? Hem CHP seçmeninin oyu ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gireceksin hem CHP’yi küçümseyeceksin” diye konuştu.

Babacan, seçim öncesi CHP ile yaptıkları protokolün detaylarını da açıkladı. Babacan, “Biz bunun peşinde böyle şey deli gibi koşmadık. Bizim son tercihimiz Cumhuriyet Halk Partisi gibi” dedi.

Babacan, protokolün var oluşuna ilişkin de şunları söyledi: “Bir tarafta bir mutabakat var, bir tarafta da bir başka bir gizli anlaşma var. Şimdi bunun tabii uygulama günü geldiğinde ne olurdu? Bu taraftaki ağırlık orada olup bitenden çok daha şey basar.”

Babacan, protokolde yer alan Zafer Partisi’nin desteğiyle ilgili de Kılıçdaroğlu’nu zan altında bıraktı. Babacan, “Üstüne üstlük Zafer Partisi’ne desteğiyle Kılıçdaroğlu seçimi kazansaydı CHP Zafer Partisi protokolüne uymazdı diyerek Kılıçdaroğlu’nu zor durumda bırakacaksın” ifadelerini kullandı.

Babacan, yaklaşan yerel seçimler öncesi de iddialı konuştu. Babacan, “Biz kendi adımıza çıkacak ve kazanacağız. Seçimleri kazanamadık biz kaybettik dediğimiz zaman kızıyorlar. Yere düşüp kalkamıyorsanız kaybetmişsinizdir” dedi.

Babacan, yerel seçimlerde tarihi başarıya imza atacaklarına inandığını belirtti. Babacan, “Bu sefer Bursa, Balıkesir ve hatta Konya’yı bile alacağız göreceksiniz” dedi.

Babacan’ın bu sözleri, daha önce yerel seçimlerde tarih yazacağız diyen CHP sözcüsü Faik Öztrak’ın “Konya’yı bile alacağız” sözlerine bir gönderme olarak yorumlandı. Öztrak, seçim sonrası yaptığı açıklamada, “Biz kendi seçmenimizin tamamını CHP evet deme konusunda ikna edemedik” demişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Babacan’dan CHP’ye sert eleştiriler: “Halka güven veremedik, kendi seçmenimizi ikna edemedik”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz