1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’de Genel Başkanlık Yarışı: Özgür Özel mi, Ekrem İmamoğlu mu?

CHP’de Genel Başkanlık Yarışı: Özgür Özel mi, Ekrem İmamoğlu mu?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partinin değişimcilerinin odaklandığı isim. Partinin tarihini bilen, geçmişi tertemiz evlatlarından biri olarak tanınan Özel, Kılıçdaroğlu’nun da kurultayda yeniden aday gösterilmesini bekliyor. Ancak Özel, aday olup olmayacağı konusunda net bir açıklama yapmaktan kaçınıyor. Bunun yerine, partideki sorumluluk bilincini vurguluyor.

Özel, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, “CHP’de değişim ve dönüşümün nasıl olacağına ilişkin bir süredir de tutum belgesi hazırlıyorum. Tutum belgesi genel konularla ilgili, aday olup olmayacağım anlamına gelmez. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yetkili organları kimlere aday olup olmayacağı, kimi seçip seçmeyecek onlar karar verecektir. Bu partide herkes gelip genel başkanlığa dahi olabilir. Aday olursam benden duyarsınız. İlçe kongrelerini tamamlamadan öyle bir şey açıklamayacağız” dedi.

Özel, aynı zamanda Ekrem İmamoğlu ile ortak bir hayal kurduklarını da belirtti. “İktidar umudunu yaşatmak için bana bir görev verirse o görevin başında fedakarlık ederim” diyen Özel, “Özgür Özel-İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var” ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise CHP Genel Başkanlığı için adını dillendiren bir diğer isim. Yerel seçimlerde elde ettiği başarıyla partinin yıldızı parlayan İmamoğlu, 2024 seçimlerine ilişkin mesajlarını sıklaştırdı. “2024 hepimiz için çok önemli, ortaklaşa bir akılla geleceği tasarlayacağız” diyen İmamoğlu, “Ama siz fakatsız, keşkesiz, güçlü bir şekilde kazanmanın yolculuğunu ortaya koyacaksınız” çağrısında bulundu.

İmamoğlu, CHP Genel Başkanlığı için aday olup olmayacağı sorusuna ise net bir yanıt vermedi. “Adaylık tartışmasında ben yokum” diyen İmamoğlu, “Benim görevim İstanbul’a hizmet etmek. Bu görevi layıkıyla yapmak istiyorum. Partimin yetkili organları ne karar verirse ona saygılıyım” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, ayrıca Kılıçdaroğlu’na da övgüler yağdırdı. “Kılıçdaroğlu’nun liderliği sayesinde bugünlere geldik” diyen İmamoğlu, “Kılıçdaroğlu’na minnettarız. Onun vizyonu ve cesaretiyle partimiz büyüdü ve güçlendi” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise hem Özgür Özel’in hem de Ekrem İmamoğlu’nun mesajları karşısında sessizliğini koruyor. Kılıçdaroğlu, kurultayda yeniden aday olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Kılıçdaroğlu’nun karşısına kimin çıkacağı henüz belli değil. Kılıçdaroğlu, bu konuda herhangi bir yorum yapmaktan kaçınıyor.

Kılıçdaroğlu, son olarak yaptığı bir açıklamada, “CHP’de genel başkanlık yarışı yok. CHP’de demokrasi var. CHP’de herkes fikrini özgürce söyleyebilir. CHP’de herkes aday olabilir. CHP’de herkes seçilebilir. CHP’de herkes saygındır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’de Genel Başkanlık Yarışı: Özgür Özel mi, Ekrem İmamoğlu mu?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz