British Museum’da skandal! Birçok eser ortadan kayboldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

British Museum, ambarlarında bulunan sırça ve altın bazı yapıtlar, mücevherler ve bedelli taşların çalındığını açıkladı.

Söz mevzusu yapıtların hiçbirinin sergide olmadığı kaydolunan açıklamada, milattan evvel 15. asır ile milattan sonra 19. asır arasında tarihlenen yapıtların akademik araştırma emelli ambarlarda bulunduğunu bildirdi.

Yapıtların minik parçalar olduğu aktarılan açıklamada, yapıtların kaybı, çalınması ve hasar görmesinden mesul yakalanan müze personelinin işine son verildiği ve hakkında legal operasyon başlatıldığı ifade edildi.

Müze Müdürü Hartwig Fischer, “Çok ender yaşanacak bir vaka. Müze, yaşananlardan dolayı özür diliyor ve buna son verecek, doğru olanları kararlı biçimde yapacağız. Güvenlik tedbirlerimizi artırdık ve uzmanlarla beraber neyin kayıp, neyin çalınmış, neyin hasar görmüş olduğunu değerlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

British Museum İdare Heyeti Başkanı ve daha önceki Maliye Bakanı George Osborne da “Bu sene başında yapıtların yok olduğunu bildiğimizde idare heyeti olarak çok kaygılandık. Polisi çağırdık ve acil vaziyet ihtiyatlarını uygulamaya başladık. Ne olduğunu bilmek ve kusurlardan ders çıkarabilmek için bağımsız bir tahlil başlattık. Mesul şahısla alakalı tüm disiplin süreçlerini de harekâta koyduk.” dedi.

Osborne, evvel çalınan yapıtları bulmakla başlayıp ardından bir daha aynı vakanın yaşanmaması için önleyici adımlar atacaklarını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
British Museum’da skandal! Birçok eser ortadan kayboldu

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz