1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çocuğu olanlar dikkat! 81 ile Sağlık Bakanlığı’ndan yazı gönderildi, mutlaka aşı yaptırın

Çocuğu olanlar dikkat! 81 ile Sağlık Bakanlığı’ndan yazı gönderildi, mutlaka aşı yaptırın

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

O Belirtilere Dikkat

Kızamık hastalığının semptomları genellikle enfeksiyondan 10 ila 14 gün sonra başlar. Kızamık semptomları çocuklarda şu şekilde ortaya çıkabilir; yüksek ateş, öksürük, burun Akıntısı ve burun tıkanıklığı, gözlerde kızarıklık ve hassasiyet, boğaz ağrısı, kızarıklık, halsizlik ve yorgunluk, kas Ağrıları.

Sağlık Bakanlığı bu durumun ortaya çıkmaması için Türkiye Geneline yazı gönderdi. Kızamık, kızamıkçık ve kabakulak gibi hastalıkların toplum sağlığı açısından ciddi riskler taşıdığına dikkat çekilen yazıda, eksik aşı veya hiç aşı olmamış bireylerin bu hastalıklara karşı savunmasız hale geldiği ifade edildi.

Bu bağlamda, Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen ve yetkilendirilen sağlık personelinin eksik aşı durumunu takip etmesi ve eksik aşı olan bireylere yönelik aşılamaları gerçekleştirmesi istendi

Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen yazıda; “Kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşı kapsayıcılığının ülke genelinde artırılması için eksik aşı ve aşısız kişilere ulaşılması önem arz etmektedir” ifadeleri kullanıldı. Buna bağlı olarak sağlık personellerinden aşılanmayı takip etmesi istendi.

Kızamık ciddi bir hastalık olabilir ve bazı durumlarda komplikasyonlara yol açabilir. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde veya aşısız bireylerde bu risk daha yüksektir. Kızamık komplikasyonları şunlar olabilir:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çocuğu olanlar dikkat! 81 ile Sağlık Bakanlığı’ndan yazı gönderildi, mutlaka aşı yaptırın
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz