Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Maşalyan’a 24 Nisan mesajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915te yaşanan olaylarla ilgili olarak Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan’a mesaj gönderdi. Mesajda Erdoğan, “Birinci Dünya Savaşı’nda olumsuz durumda yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Osmanlı İmparatorluğu vatandaşı Ermenileri saygıyla anıyor, torunlarına taziyelerimi iletiyorum. Yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden tüm Osmanlı toplumuna rahmet diliyorum” dedi.

Erdoğan mesajında “Anadolu’yu zenginleştiren Ermeni vatandaşlarımızın güvenliği ve refahı, bugün bizim teminatımız altındadır. Ermeni vatandaşlarımızın dışlanmasına ve ötekileştirilmesine izin vermedik, vermeyiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan tarihte yaşananlar için “Geçmişte dönemde yaşanan olayları, radikal söylemlerle ve nefret diliyle değil, bilim ve vicdan rehberliğinde ele almak gerekir. Dünyada etkili olan savaş ve şiddet sarmalından kendimizi ve gelecek kuşakları korumak için ortak acılardan ders çıkarmalı, geleceği birlikte inşa etmeliyiz. Ermeni Toplumu’nu kalbi duygularla selamlıyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Maşalyan’a 24 Nisan mesajı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz