Dışişleri Bakanlığı: BMGK’nin açıklaması gerçeklerden tamamıyla kopuk

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BMGK açıklamasını ‘arazideki asıllardan tamamıyla kopuk’ laflarıyla nitelendiren bakanlık, “Açıklama mevzuya rastgele bir pozitif katkı getirmemekte, süreci aksine güçleştirmektedir. 18 Ağustos tarihinde yaşanan hadiseler mevzusunda kullanılan ifadeler hakikatleri saptırmakta ve yaşananları yanıltıcı bir biçimde yansıtmaktadır. KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından bu mevzu hakkında yapılan açıklamayı tümüyle destekliyoruz” dedi.

Kuzey Kıbrıs’ın Bataryaya Pyla – Mertler Arsos yolu projesinin ‘Bataryaya köyündeki KKTC vatandaşlarının kendi vatan topraklarına doğrudan erişimini basitleştirmeyi hedeflediğini’ belirten Dışişleri Bakanlığı, “Yol çalışmalarına ait bildirim çok evvelden yapılmıştır. Hal böyle iken yol inşaat çalışmalarına BM Barış Eforu BMBG askerlerince yapılan fiziki müdahale gerginliğin nedeni olmuştur. Bu hususun KKTC Dışişleri Bakanlığı ve Bakanlığımızca son günlerde yapılan açıklamalarda da vurgulandığı hatırlanacaktır” ifadelerini kullandı. Bakanlık, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“BMBG, 18 Ağustos’ta KKTC’nin toprak tamlığını ihlal ederek yol projesini hakkaniyetsiz bir biçimde yasaklamaya çalışmış, bu esnada hem kendi personelini, hem de yol imalinde vazife alan tüm çalışanları riske atmıştır. Nitekim BMBG’nin bu sorumsuz tavrı neticesinde dört BMBG personelinin, sekiz de KKTC vatandaşının yaralanmış olmasından yeis dinliyor, kendilerine acil şifalar diliyoruz.

BMBG, Kıbrıslı Rumların 1963 senesinde ortaklık devletini gasp ederek Kıbrıs meselesine sebebiyet vermelerinin kısa müddet ardından, 1964 senesinde Kıbrıs Adası’nda konuşlandırılmıştır. BM Güvenlik Konseyi’nin basın açıklamasındaki ‘tüm izinsiz inşaatların kaldırılmasına’ müteveccih çağrısının da, Ara Bölge ve Bataryaya bölgesindeki Türk tapulu arazilerden geçen Larnaka-Dikelya-Ayia Napa yolunu, keza Ara Bölge’den geçen Bataryaya-Voroklini yolunu, Bataryaya’deki üniversite binasını ve Ara Bölge ihlali teşkil eden değişik çok rakamda inşaatı seneler içerisinde asıllaştırmış olan Kıbrıs Rum tarafına müteveccih olduğunu zannediyoruz.”

BM Barış Eforu’nün ‘iki tarafa denk muamele sergilemekle ve tarafsız davranmakla mükellef’ olduğunu kaydolan Dışişleri Bakanlığı, “Ne Yazık Ki 18 Ağustos’ta yaşanan hadise gibi büyümeler, BMBG’nin Kıbrıs Türklerinin güvenini yitirmekte ve Kıbrıs’ta sorunun bir parçası haline gelmekte olduğuna işaret etmektedir. Bu vaziyetin önüne geçilmesi ve BMBG’nin, Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın barışı koruma misyonlarından beklenen tarafsızlığı ortaya koymasının sağlanması BM Güvenlik Konseyi’nin vazifeyidir” dedi. DIŞ HABERLER

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dışişleri Bakanlığı: BMGK’nin açıklaması gerçeklerden tamamıyla kopuk

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz