Disney Plus’tan TELE1’e özel açıklama! Atatürk dizisi için nabız ölçülüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Disney Plus’ın evrensel olarak tüm ülkelerde yayına alınacak olan “Atatürk” dizisiyle alakalı münazaralar devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri Ermeni Ulusal Komisyonu’nin ‘Atatürk’ dizisinin yayınlanmaması içim yaptığı provokatif paylaşımların ardından Disney’in diziyi yayından kaldırma kararı aldığı iddia edilmişti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ismiyle çekilen dizinin yayınlanmama ihtimalinin ardından çok rakamda kullanıcı aboneliklerini sollandırdı. İktidardan ve muhalefetten de tepki geldi.

Tepkiler üzerine Radyo Televizyon Üst Kurulu Disney+ hakkında analiz başlattı. Platformdan korunma isteyeceğini açıklayan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Medyaya yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle incelenmektedir” dedi.

tele1.com.tr’den Egehan Erkün Disney+’ın Türkiye temsilciliğine erişti. Gündemdeki tepkiler üzerine Disney’in yurt dışı ofisine rapor hazırladıklarını belirten yetkili, “Bizler aldığımız çağrılar sonucunda dosya oluşturup yurt dışındaki takıma raporluyoruz. Reelinde sosyal medyadaki spekülatif bir hadiseden ibaret bir yosunu yaratıldı. Atatürk’ü görmek istemeyen kesimler var. Onların başlatmış olduğu bir kampanya. Bizlere pozitif ya da negatif rastgele bir bilgi henüz verilmedi” dedi.

Yetkili Disney’in evrensel firmasında mevzuyla alakalı analiz yapıldığını belirterek şunları söyledi:

“Atatürk içeriği yayınlanırsa, tüm dünyada yayınlanacak. Evrensel bir müzakere diyebiliriz. Yurt dışında yayınlanmasını istemeyenler var. Evrensel içerik olduğu için ülkelerden alınan geri bildirimler ehemmiyetli. Tepkiler ne kadar fazla olursa o kadar göz önünde oluyor. Türkiye tarafından yerel raporlamamızı yapıyoruz. Açıklama yapılmamasının nedeni, hali hazırda analiz yapılması. Bu tepkiler araştırılıyor. Yurt dışı tarafı olarak muhakkak bir tasarı yaptıklarını düşünüyoruz ama vaziyeti değerlendirme süreci var.”

Fidan ve Kalın Disney için devreye girdi RTÜK analiz başlattı!

CHP’den Disney Plus’a bir ‘Atatürk’ tepkisi daha

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Disney Plus’tan TELE1’e özel açıklama! Atatürk dizisi için nabız ölçülüyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz