Egeliler zeytini bırakıp bunu ekecek! İhracat rekoru kırıldı… Japonya, İngiltere, Hollanda, Almanya kapış kapış alıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından yapılan yazılı açıklama doğrultusunda üretim ve ihracatta dünya lideri olunan çekirdeksiz kuru üzüm ihracatı 1 Eylül 2023-7 Nisan 2024 tarihleri arasında 2022-2023 sezonuna göre miktar bazında %3’lük artış yaşarken gelir bazında %25’lik bir artış gösterdi.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, ortalama ihracat fiyatının %29 arttığını dile getirdi. Bu yıl çekirdeksiz kuru üzüm ihracatında 200.000 tonu döviz getirisinde ise 500 milyon doları açmayı hedeflediklerini dile getiren Işık, Türkiye’deki bağ alanlarının bir milyon 150 bin dönüme ulaştığında da dikkat çekti.

Çekirdeksiz kuru üzümde rekoltenin 100 bin ton seviyesinden 300 bin ton seviyesine ulaştığına dikkat çeken Işık, Tarım ve Orman Bakanlığı ihracatçıları, üreticileri, üniversite ve araştırma enstitülerinin ortak hareket ile yakaladığı bir başarı olduğunu vurguladı. Çekirdeksiz kuru üzüm üretiminde iklim değişikliğini işaret eder Işık, modern üretim teknikleri uygulanarak liderliği sürdürme gücünü elinde bulundu bulunduklarını da aktardı.

kuru-uzum-2.jpg

Bu sezon en fazla kuru üzüm ihracatı ise 76 milyon dolarlık tutarla İngiltere’de gerçekleşti. Yapılan açıklama doğrultusunda İngiltere kuru üzüm ihracatında %22 bir artış yakalarken İngiltere’yi Hollanda ve Almanya takip etti. Bunun yanı sıra Avustralya, Japonya ve Kanada kuru üzüm ihracatında rekor yaşadı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Egeliler zeytini bırakıp bunu ekecek! İhracat rekoru kırıldı… Japonya, İngiltere, Hollanda, Almanya kapış kapış alıyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz