Emeklilere temmuzda 5 bin TL zam! Cem Küçük zam detaylarını canlı yayında duyurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günboyu’nun haberine göre; BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik’in sorularını yanıtladı. Emeklilerin ekonomik zorluklar içerisinde “Neden normal bir memurun 3 katını aldığını” sorguladığını belirten Destici, bu durumun acilen düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Taşeron işçilerin kadroya alınması sürecinde yaşanan maaş adaletsizliğine de değinen Destici, şu anda taşeronların 40 bin liranın üzerinde maaş aldığını, bu rakamın 30 binin altında kimsenin kalmadığını ifade etti. Buna karşılık, emeklilerin 10 bin lira gibi düşük bir maaşla geçinmeye çalıştığını vurgulayan Destici, bu durumun açık bir adaletsizlik ve haksızlık olduğunu dile getirdi.

Temmuz ayında yaşanan maaş adaletsizliğine de değinen Mustafa Destici, yapılan yüzde 25’lik artışın yeterli olmadığını ifade etti. Meclis’te kök maaşın düşük olduğu gerekçesiyle yapılan artışın yetersiz olduğunu belirten Destici, yapılan çağrılara rağmen seslerinin duyulmadığını veya bütçe bahanesiyle artışın gerçekleştirilmediğini dile getirdi. Destici, bu durumun acilen düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

BBP Lideri Mustafa Destici, hükümete “Geçen yıl kamu işçilerine ve memurlara seyyanen zam verildiği gibi, bu Temmuz ayında en azından bir 5 bin lira verilerek emeklilerin maaşlarının düzeltilmesi yolunda bir adım atılmalıdır” çağrısında bulundu.

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, Destici’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Bütün yatırımları durdursak karşılayamayız’ sözlerini hatırlattınca Destici, “Bu yatırımların önemli bir kısmının bekletilebileceğini” şeklinde karşılık verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emeklilere temmuzda 5 bin TL zam! Cem Küçük zam detaylarını canlı yayında duyurdu

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz