Hafta Sonu Sıcaklık Rekoru Kırılacak! Hangi İllerde 46 Derece Olacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Hipotez Uzmanı Cengiz Çelik, yaptığı açıklamada, sıcak hava dalgasının tesir alanını genişleteceğini ve Marmara ve Kıyı Ege haricinde tüm yurtta sıcaklıkların mevsim basmakalıplarının 6 ila 10 derece üzerine çıkacağını söyledi. Çelik, “Özellikle Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki sıcaklıklar 45 dereceleri bulacak. Mevsim basmakalıplarının 10 derece kadar üzerine çıkacak bu bölgelerdeki yurttaşlarımızı özellikle uyarmak istiyoruz” dedi.

Çelik, İç Anadolu Bölgesi’nde de sıcaklıkların azami 40 dereceye yanaşacağını, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise 40 derece ortamında izleyeceğini belirtti. Çelik, “Adana ve Mersin’de kıyı olması nedeniyle nemin yüksekliği ile beraber sezilen sıcaklıkların insanlar üzerinde daha fazla etkileyeceğini hipotez ediyoruz” diye konuştu.

Cengiz Çelik, sıcak hava dalgasının önümüzdeki hafta sonuna kadar devam edeceğini, ancak Marmara Bölgesi’nin kuzeyiyle rüzgarlarla beraber mevsim sıradanları ortamında izleyeceğini ifade etti. Çelik, “Yurt genelinde özellikle gençlerin, yaşlıların ve kronik rahatsızlığı olanların olasıysa 11 ile 16 saatleri arasında dışarıya çıkmamalarını ve tüm dostlarımızın da şapka, şemsiye gibi aksesuarlar kullanmalarını nasihat ediyoruz” dedi.

Çelik, yağış alan bölgelerde ise su baskın tehlikesinin şu anda görünmediğini, ancak Batı Karadeniz’de güçlü yağışların devam edeceğini söyledi. Çelik, “Batı Karadeniz’de yer yer güçlü yağışlar görülüyor. Bu yağışlar önümüzdeki günlerde de devam edecek. Bu sebeple su baskın ve su baskını gibi negatifliklere karşı yurttaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

İllere göre beklenen hava sıcaklıkları ise şöyle olacak!

Ankara : 33-38 °C

Amasya : 35-38 °C

İstanbul : 28-29 °C

Malatya : 40-43 °C

İzmir : 32-34 °C

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hafta Sonu Sıcaklık Rekoru Kırılacak! Hangi İllerde 46 Derece Olacak?

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz