1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da Sağlık Skandalları: Bıçak Parası Alan Doktor Tutuklandı, Ambulans Önü Kesildi

İstanbul’da Sağlık Skandalları: Bıçak Parası Alan Doktor Tutuklandı, Ambulans Önü Kesildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’daki bir devlet hastanesinde görevli doktorun ameliyatları öne almak için hastalardan bıçak parası adı altında rüşvet talep ettiği ihbarını alan Mali Şube polisi harekete geçti. Dün gözaltına alınan doktor, bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Odasına yapılan aramanın görüntüleri de ortaya çıktı. Bu görüntüler, hastalarından bıçak parası almakla suçlanan doktorun odasında kayda geçti. Odadaki dolaplardan deste deste para çıktı. Üstelik her birinin yanında kimden alındığına dair isim ve notlar da vardı.

Doktorun yüzlerce hastadan milyonlarca lira topladığı iddia edildi. Bazı hastalar ise doktorun kendilerini yaşamla ölüm arasına getirip sürekli paralar talep ettiğini söyledi.

“Kardeşime 11 kez ameliyat yaptı ve her ameliyatına ayrı ayrı bedel biçti. 25 bin lira istemiş, 20 bin lira toplayabildiler diye 5 bin lira için çocuğu ameliyata almadı, bekletti ve çocuğu kaybettiler.” diyen bir hasta yakını, doktorun hesaplarına da bloke konulduğunu belirtti.

“Arabam gitti, yuvam gitti, eşim gitti. Yani dertmanlık oldu benim. Serap Hanım biliyor, o kızlarım okulundan oldu. Hep bu adamın yüzünden. Bu adam içeriden çıkmasını istemiyorum.” diyen başka bir hasta yakını ise doktordan şikayetçi oldu.

İstanbul’da hasta taşıyan bir ambulans ise sorumsuz bir sürücü tarafından önü kesilerek durduruldu. Aynı sürücü, içerdeki hastanın hayatını hiç umursamadan bile hesap sormaya kalktı.

Yolun ortasında ambulansın önünü kesti, hesap sordu. Hatta bununla da yetinmediği tehdit etti.

Sürücü, ambulansta bir hasta olduğuna inanmadı ve ısrarla bu kapının açılıp içeride hasta olup olmadığını görmek istedi. Ambulans sürücüsü ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Beyefendi aynadan fark ettiği anda gaza basmak durumunda kaldım. Çünkü ya ben tırın altına girecektim ya beyefendiler maddi hasarlı kazaya sebep verecektik. Hastayı evine bırakmak için yoluna devam etti. O esnada araçsa onun peşini bırakmadı. Önce selektörle onu rahatsız etti, ardından da önüne kırıp ambulansı zorla durdurdu.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’da Sağlık Skandalları: Bıçak Parası Alan Doktor Tutuklandı, Ambulans Önü Kesildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz