Kılıçdaroğlu’ndan Kurultay Şoku! Özel ve İmamoğlu’nu Bekleyen Sürpriz

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kılıçdaroğlu, sadece tüzük kurultayını toplayacak ve bu sayede yerel seçimlere kadar koltuğunu korumuş olacak. Grup Başkanvekili Özgür Özel’in aday olarak Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu. Özellikle seçimlerde ortaya çıkacak olan tabloya göre hareket edeceği söyleniyor.

Kurultayda parti tüzüğünü değiştireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Partinin yenilenmeye ihtiyacı var. Tüzüğü alacağız.” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun değişim seslerini kısmak için yeni hamlesi belli oldu: Genel başkanlığı seçileceği büyük kurultayı seçim sonrasına ertelemek. Öncesinde ise tüzük değişikliği için bir kurultay toplamak.

Partililerden tüzük değişikliği için öneri istediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Şu ana kadar partimize intikal eden tüzük değişikliği önerilerinin sayısı 10 bini aşmış durumda.” dedi.

Değişim hareketinin fitilini ateşleyen, sonrasında genel başkanlığa aday olarak Özgür Özel’i işaret eden Ekrem İmamoğlu’ndan da açıklama geldi. “Rotamı İstanbul’a çevirsem de partide mücadeleye devam edeceğim.” diyerek yönetime mesaj gönderdi.

“Çok önemli bir yolculuktur. Elbette parti içinde de düşüncelerimiz var. Bu fikirlerimizi parti ahlakına uygun bir biçimde temsil etmeye ve mücadelesini vermeye devam edeceğiz.” diyen İmamoğlu, Özel ile birlikte değişim isteyenlerin öncü ismi olarak görülüyor.

Özel ise adaylığını açıklamak için gün saydığı biliniyor. Kulisler, ilçe seçimlerinin sonuçlanacağı 10 Eylül sonrasını işaret ediyor. Özel, meselesinde birazcık eksik kalındığı, hiçbir şey yokmuş gibi davranmaya doğru gidildiğini görünce, bunun bir parçası olmanın da bir maliyeti olduğunu söyledi.

“Seçimi kaybetmekten daha büyük bir eksiklik. Onun üzerinden kendimce bir süreç yürütüyorum.” diyen Özel, değişim isteyenlerin sesi olmaya hazırlandığını belirtti. Özel de tıpkı İmamoğlu gibi delegelerin nabzını yoklayacak. Şayet umut ışığı görürse adaylığını o zaman açıklayacak. Aksi durumda grup başkanvekilliği koltuğunu kaybetmek istemiyor.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yine eski ittifak ortağı CHP’yi kızdıracak bir çıkış yaptı. Önce geride kalan seçimi hatırlattı: “Biz kendi seçmenimizi CHP’ye oy vermeye ikna edemedik.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kılıçdaroğlu’ndan Kurultay Şoku! Özel ve İmamoğlu’nu Bekleyen Sürpriz

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz