Kafkas Sivil Toplum Kuruluşları Koordinasyonu’ndan Kızıl Ordu Korosu etkinliklerine tepki

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birçok sivil toplum örgütü etkinliklerin iptal edilmesi çağrısında bulundu.

Etkinliklere dair açıklamada bulunan İstanbul Kafkas Sivil Toplum Kuruluşları Koordinasyonu, “Hem Kırım Tatarlarına hem de Kuzey Kafkas halklarına yaşatılan tarihi felaketlerin yıl dönümlerinde gerçekleştirilecek ve tesadüfle açıklanamayacak kadar manidar olan bu konser organizasyonunun halklarımıza karşı büyük bir saygısızlık ve aşağılama girişimi olduğunu düşünüyor; Devlet yetkililerimizden bu tarihi saygısızlığa engel olmasını bekliyoruz” ifadeleriyle çağrıda bulundu.

Kızıl Ordu Korosu konserine tepki yağıyor! ‘Her nota hayatını kaybedenlerin kemiklerini sızlatacak’

Koordinasyondan yapılan açıklamanın metni şöyle:

“Kızılordu”, Kuzey Kafkasyalıların kolektif hafızasında, selefi “Çarlık Ordusu” ve halefi “RF Ordusu” gibi sadece kan, gözyaşı ve katliam ile hatırlanmaktadır.

Rus İmparatorluğu’nun, Kuzey Kafkasya’yı üç yüz yıllık bir süreç içinde soykırım şartları altında adım adım işgal ve kolonize ederken kullandığı en önemli aparat olan “Çarlık Ordusu”, 1860’lı yıllarda gerçekleşen “Çerkes Sürgünü”nün de ana uygulayıcısıdır.

21 Mayıs 1864 tarihi itibariyle yok edildiği düşünülen işgale direniş mücadelesinin 1917 şartlarında yeniden küllerinden doğması ve 11 Mayıs 1918’de Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti’nin kurulması, Rus İmparatorluğu’nun yerini almaya çalışan Bolşevik Rusya’nın da emperyalist insiyaklarını harekete geçirmişti. Bolşevik Rusya, eski imparatorluk topraklarını yeniden denetime almak için 1918 yılı başında “Çarlık Ordusu”nun yerine “Kızılordu”yu kurmuş, selefinin ayak izlerini takip eden bu ordu da Kuzey Kafkasya’nın başına karabasan gibi çökmüştü.

Kuzey Kafkasya halklarının özgür ortak iradesiyle kurulan Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti’ni yıkmak için üç yıl boyunca yüzlerce katliam gerçekleştiren ve sonunda genç cumhuriyetin yıkılmasına sebep olan “Kızılordu”, Bolşevik rejiminin kök salabilmesi ve sürdürülebilmesi için kullanılan en vahşi aparat olmuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kafkas Sivil Toplum Kuruluşları Koordinasyonu’ndan Kızıl Ordu Korosu etkinliklerine tepki

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz