1. Haberler
  2. Gündem
  3. MİT’ten Yapay Zeka Operasyonu: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sesini Taklit Eden Dolandırıcı Yakalandı

MİT’ten Yapay Zeka Operasyonu: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sesini Taklit Eden Dolandırıcı Yakalandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suni zihin, günümüzde pek çok alanda kullanılıyor. Ancak ne yazık ki dolandırıcıların da işine yaradığı ve onlar tarafından da kullanıldığı görülüyor. Son olarak, MİT, suni zihin kullanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesini taklit ederek bazı iş insanlarına ve üst düzey kamu idareyicilerine erişmeye çalışan bir dolandırıcıyı tespit etti.

Dolandırıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesini taklit ederek aradığı bireylerden muhtelif arzlarda bulunuyor, onlara birtakım taahhütlerde bulunuyor veya onlara baskı yapıyordu. Dolandırıcının emelinin bu bireylerden parasal veya manevi çıkar sağlamak olduğu belirlendi.

MİT, dolandırıcının yaptığı aramaların kaydını alarak ses tahlili yaptı. Suni zihin ile oluşturulmuş olan sesin hakikat olmadığını tespit etti. Ardından, dolandırıcının kullandığı GSM hatlarını izlemeye aldı. Dolandırıcının yabancı tebaalı bireyler üzerinden aldığı ondan fazla değişik GSM hattını kullandığı ortaya çıktı.

MİT, dolandırıcının kimliğini ve konumunu tanımladıktan sonra hemen bir harekât başlattı. Siber güvenlikle alakalı ünitelerinin duyarlı çalışmaları sayesinde kısa müddet içerisinde tutulan dolandırıcı, örgütüne üyelerine teslim edildi.

MİT’in reelleştirdiği bu zaferli harekât, siber kabahatlerin ne kadar riskli olduğunu bir defa daha gösterdi. Suni zihin ile ad, ses ve kimlik sahtekarlığı yapabilen dolandırıcılar, yurttaşların güvenliğini ve haklarını tehdit ediyor.

Bu sebeple, yetkililer yurttaşları bu cins teşebbüslere karşı dikkatli olmaları mevzusunda uyarıyor. Özellikle tanımadıkları veya güvenmedikleri bireylerden gelen arama, ileti veya e-postalara karşı temkinli olmaları, şahsi veya müessesesel bilgilerini paylaşmamaları, kuşkulu vaziyetlerde alakalı makamlara müracaat etmeleri gerektiği belirtiliyor.

Ayrıca, önlemlerin kesintisiz çoğaldırılmaya devam edeceği ve siber kabahatlere karşı gayret edileceği de ifade ediliyor. MİT, dolandırıcılara göz açtırmayacak ve yurttaşların güvenliğini sağlamak için çalışmalarını sürdürecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MİT’ten Yapay Zeka Operasyonu: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sesini Taklit Eden Dolandırıcı Yakalandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz