1. Haberler
  2. Gündem
  3. Naci Görür olası İstanbul depremide 7 barajın çok riskli olduğunu açıkladı

Naci Görür olası İstanbul depremide 7 barajın çok riskli olduğunu açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“1999’dan Bu Yana İstanbul’da İnanılmaz Derecede Depreme Hazırlık Yapıldı”

Prof. Dr. Naci Görür, endişeyle beklenen ‘Marmara Depremi’ ve ‘İstanbul Depremi’ hakkında uyarılarda bulunarak; “İstersek sahaya inip İstanbul’u depreme hazırlamaya başlayabiliriz. Zaten ben merak ediyorum. Niye bekliyoruz ki? Sürekli proje, proje, proje, proje, bütün raflar doldu proje. Dünyada en fazla deprem hazırlık projesi yapan Türkiye’dir eminim. Öyle İstanbul bakir bir yer değil. Yani depremle ilgili hazırlığın yapılmadığı yer değil. 1999’dan bu yana gerçekten İstanbul’da inanılmaz derecede depreme hazırlık çalışmaları yapıldı. Ama sonuç daha tam olarak İstanbul depreme hazır değil. Yapılması gerekenlerin yanında daha az. Onun için İstanbul’da sıfır çalışma diye bir şey yok.” ifadelerini kullandı.

“14 Tane Barajın 7’si Çok Tehlikeli”

Özellikle İstanbul’da bulunan barajlardan 7 tanesinin depremde risk taşıdığını belirten Prof. Dr. Görür, atık yönetimi konusunda da ciddi planlamalar yapılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, gelecekte büyük depremlerin artık oluşmaya başlayacağı döneme girildiğine dikkat çeken Görür; “İSKİ’nin barajlarında ben de hasbelkader görev yaptım. Teknik üniversiteden ekibe de ince sondajlarla çalışma yapıyorduk. 14 tane barajın 7’si çok tehlikeli. Yani bu depremi çıkartır veya çıkartmaz. Ayrıca İstanbul’da en az yüz milyon ton atık çıkar. Atık dediğim olur. Bunun için de asbest de dahil, parlayıcı, patlayıcı, toksin, kimyevi maddelerin hepsi. Bunları şimdiden, uluslararası yöntemlere göre nasıl bertaraf edeceğiz? Nasıl bunları ortadan kaldıracağız? Nasıl geri dönüşüme tabii tutacağınızın planlanması lazım.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür’ün uyarıları, deprem riskine karşı alınması gereken tedbirlerin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu noktada hükümet tarafından yapılan çalışmaların daha fazla yapılması gerektiği bildiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Naci Görür olası İstanbul depremide 7 barajın çok riskli olduğunu açıkladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz