1. Haberler
  2. Gündem
  3. Nuh tufanı yeniden yaşanacak! Temmuz, Agustos ve Eylül ayına dikkat… Ünlü profesör uyardı

Nuh tufanı yeniden yaşanacak! Temmuz, Agustos ve Eylül ayına dikkat… Ünlü profesör uyardı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Yusuf Demir, El-Nino’nun geçtiğimiz yılki etkilerinin daha net görüldüğünü belirterek, son beş aylık kuraklık ve yağış haritalarına bakıldığında, ülkemizin birçok bölgesinde yeterli yağış alınamadığını ve kışın yeterli kar yağışının olmadığını söyledi. Demir, “Önümüzdeki süreci bu değerlendirmeler ışığı altında baktığımızda benzer şekilde geçeceği yani kuraklığın Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere ciddi anlamda etkili olma özelliği gösteriyor” dedi.

Kış ve ilkbahar mevsimlerinde yeterli yağış olmamasının yer altı sularını olumsuz etkilediğine dikkat çeken Prof. Dr. Demir, “Önümüzdeki süreçte hem sıcaklık etkisi hem de kuraklık etkisi gerek insan yaşamını gerekse de tarım üretimi doğrudan etkilemesi oldukça yüksektir. Biz bu süreci değerlendirirken önümüzdeki aylardan haziran, temmuzda yeterli yağışları alırız diye ümit ediyoruz. Veriler gösteriyor ki bu süreç biraz daha devam edecek” şeklinde konuştu.

Kurban Bayramı süresince yağış ihtimalinin düşük olduğunu ifade eden Prof. Dr. Demir, kuraklığın sadece yağış eksikliği değil, aynı zamanda yağışın düzensizliği ile de tanımlandığını belirtti. “Bunun etkilerini de zaten son günlerde Ankara’daki sel felaketiyle gördük. Önümüzdeki günlerde belli bölgelerde bu noktada dikkatli olmakta fayda var. Özellikle temmuz, ağustos ve eylül ayları bu anlamda çok kritik aylardır. Bu aylarda ani yağışlar sel şeklinde etkilerini gösterebilirler” dedi.

İstanbul'un su kaynakları kuruyor! Sazlıdere Barajı'nda su seviyesi yüzde 15'e düştü

Prof. Dr. Demir, su kaynaklarının doğru planlanması ve tasarruflu kullanılması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Bizim hep temennimiz, umudumuz yaz aylarının tarımı hem de yaşam konforumuzu iyileştirecek şekilde devam etmesidir. Bizim bu noktada yapabileceğimiz en önemli uyarı, gerek yerel yönetimler, gerekse halkımızın akabileceği tedbirlerdir. Su kaynakları noktasında sıkıntı yaşama ihtimalimiz artarak devam ediyor. Önümüzdeki aylarda çıkabilecek su kıtlığı problemlerini minimuma indirmek için bugünden tedbirlerimizi almalıyız. Elimizdeki suyumuzu doğru planlamalı ve doğru kullanmalıyız. Tasarruflu kullanmalıyız ki ağustos, eylül aylarına en azından bu krizi minimum zararla atlatalım. Herkesi suyu planlı ve dikkatli kullanmaya davet ediyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nuh tufanı yeniden yaşanacak! Temmuz, Agustos ve Eylül ayına dikkat… Ünlü profesör uyardı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz