1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sağlıklı olduğu bilinen bu besinlere dikkat! Uzun vadede kronik etkiler oluşturabiliyor

Sağlıklı olduğu bilinen bu besinlere dikkat! Uzun vadede kronik etkiler oluşturabiliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

O Besinleri Tüketirken Dikkat

Meyve suları da sağlıklı olduğu düşünülen ancak içerdikleri şeker miktarı nedeniyle zararlı olabilecek besinler arasında yer alıyor. Paketlenmiş meyve sularının içeriğindeki fazla şeker, kilo artışı, diyabet riski ve diş sağlığı sorunlarına neden olabilir.

Bununla birlikte sağlıklı olduğuna kesin olarak bakılan bazı bitkisel çayların içerdikleri besin öğreleri nedeniyle kişilerde yüksek vadede sorunlar yaratabildiği belirtiliyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Aylin Nizamoğlu, bitkisel ürünlerin yanıltıcı sağlık vaatlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek, “Örneğin çok işlek bir otoyolun etrafından topladığınız kuşburnunu kışın şifa olsun diye C vitamini diye tüketiyorsunuz. Ama yüksek oranda kurşun içeriyor ve aslında kurşun zehirlenmesine sebep oluyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Gluten içermeyen beslenme trendi de bazı insanlar için sağlık sorunlarına yol açabilir. Çünkü gluten içeren buğday ve tahıllar lif ve besleyici maddeler açısından zengindir. Gluten içermeyen diyetlerde bu besin öğelerinden yoksun kalınabilir.

Ayrıca, yüksek oranda işlenmiş vegan veya vejetaryen alternatifleri tüketmek de yanıltıcı olabilir. Bunlar sağlıklı alternatifler olarak sunulsa da içerdikleri katkı maddeleri, tuz ve yağ seviyeleri nedeniyle uzun vadede sağlık sorunlarına neden olabilir.

Uzmanlar, sağlıklı beslenmenin temelinin çeşitlilik, denge ve ölçüde olduğunu vurguluyor. Her besinin dengeli bir şekilde tüketilmesi ve aşırıya kaçılmaması gerektiği unutulmamalıdır. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek için besinleri doğru bir şekilde seçmek ve tüketmek büyük önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlıklı olduğu bilinen bu besinlere dikkat! Uzun vadede kronik etkiler oluşturabiliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz