Sözleşmeli askerlere mülteci kadına cinsel saldırıdan 68 yıl hapis – Kadir Cesur

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olay 4 Ocak 2023 tarihinde yaşandı. İran hududunda bulunan sınır karakolunda vazifeli olan kontratlı askerler Ahmet Can D. ve Oğuzhan K., Afgan L.M.’ye, deport operasyonu sırasında cinsel hücumda bulundu. Afgan kisminin sesleri üzerine vazifeli öteki askeri personel olay yerine gitti. Karakol komutanı teğmen, kisminin iki kontratlı eri teşhis etmesi üzerine vaziyeti savcılığa bildirdi. Nezaretine alınan kontratlı asker Oğuzhan K., yargılamaları yalanladı ve öteki kontratlı asker Ahmet Can D.’yi yargıladı. Ahmet Can D. ise yargılamaları kabul etti ve kabahati birlikte işlediklerini belirtti. İki asker Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklu şekilde yargılandı.

L.M.’nin davasının şehirk mahkemesi 16 Mart 2023’te görüldü. Oğuzhan K. korunmasında, hudut dışı edilme operasyonu evvelinde muhacir grubun resimlerini çekip üst aramalarını yaptıklarını, L.M.’nin İran’a deport edilmemek için kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini iddia etti ve kendisini “İblise uydum” diyerek korundu. Ahmet Can D. ise kendisinin Oğuzhan K. ile birlikte muhacirleri hudut dışı etmekle görevlendirildiğini söyledi. Oğuzhan K.’yi görmediğini iddia eden Ahmet Can D. cinsel hamleyi “Nefsime uydum” diyerek korundu. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve mahkemenin 8 Haziran 2023 tarihine ertelenmesine karar verdi.

8 Haziran’da gerçekleştirilen mahkemenin gerekçeli kararında, tutuklu askerlerden Ahmet Can D. ‘cinsel istismar kabahatinden’ 22 sene 6 ay, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ kabahatinden de 9 sene olmak üzere toplam 31 sene 6 ay mapus cezasına çarptırıldı. Oğuzhan K.’ye ise ‘cinsel istismar kabahatinden’ dolayı 28 sene 1 ay, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ kabahatinden de 9 sene olmak üzere toplam 37 sene 1 ay mapus cezası verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sözleşmeli askerlere mülteci kadına cinsel saldırıdan 68 yıl hapis – Kadir Cesur

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz