1. Haberler
  2. Gündem
  3. Taşınmazı olanlara müjdeler olsun! O evrakları götüren vergiden muaf olacak

Taşınmazı olanlara müjdeler olsun! O evrakları götüren vergiden muaf olacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ancak belirli şartları yerine getiren taşınmaz sahipleri, bu vergiden muaf tutulabiliyor. Emlak vergisinden muafiyet, geliri olmayanlar, emekliler, şehit aileleri, gaziler ve engelliler gibi grupları kapsıyor. Bu muafiyetten yararlanabilmek için, taşınmazın tek mesken olması, brüt yüzölçümünün 200 metrekareyi aşmaması ve sahibinin başka bir konutunun olmaması gibi kriterler aranıyor.

Emlak vergisi muafiyeti için gerekli belgeler, ilgili belediyelere teslim edilmelidir. Emekliler emeklilik belgeleri ve tek ev sahibi olduklarına dair dilekçe, engelliler engelli kimlik kartı fotokopisi ve sağlık raporu, geliri olmayanlar için gelir durumunu gösteren belge ve sigortasızlık belgesi, şehit ve gaziler için ise ilgili statülerini belgeleyen resmi evraklar gereklidir.

Bu belgeler, ilgili belediyelere iletildiğinde, taşınmaz sahipleri emlak vergisi ödeme yükümlülüğünden muaf tutulabilirler. Emlak vergisi, sadece konutlar için değil, iş yerleri, arsalar ve yazlık konutlar için de geçerlidir ve her taşınmaz için ayrıca değerlendirilir. Bu nedenle, taşınmaz sahiplerinin emlak vergisi muafiyeti ve ödeme koşullarını iyi anlamaları ve gerekli belgeleri zamanında sunmaları büyük önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Taşınmazı olanlara müjdeler olsun! O evrakları götüren vergiden muaf olacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz