TCMB Başkanı Fatih Karahan: Faiz artışı döngüsü sonlandı, likidite yönetimi öncelikli olacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TCMB Başkanı Fatih Karahan, ABD’deki IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin para politikasında önemli değişikliklere gidileceğini duyurdu. Bloomberg’e göre Karahan, Mart ayındaki agresif faiz artışının ardından artık faiz artışı döngüsünün sonlandığını ve TCMB’nin likidite yönetimine odaklanacağını belirtti.

Mart ayında politika faizini yüzde 50 seviyesine yükselterek agresif bir sıkılaştırma politikası izleyen TCMB, bu sürecin artık sona erdiğini vurguladı. Karahan, bundan sonra TCMB’nin piyasa koşullarına bağlı olarak rezerv biriktirme stratejisini önceliklendireceğini ifade etti. Ayrıca, döviz kaynağı sağlama amacıyla yapılan swap işlemlerinin azaltılacağını ve bu yöntemin likidite sorunlarına yol açtığını belirtti.

Karahan, açıklamasında TCMB’nin yıl sonu enflasyon hedefi olan yüzde 36’yı tutturacağını söyledi ancak piyasaların bu hedefe üç aylık bir gecikmeyle ulaşılacağını öngördüğünü ifade etti. TCMB’nin sıkı politika duruşunun devam edeceğini vurgulayan Karahan’ın açıklamaları, piyasaların yakından takip ettiği bir konu olarak önemini koruyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TCMB Başkanı Fatih Karahan: Faiz artışı döngüsü sonlandı, likidite yönetimi öncelikli olacak

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz