Toplu taşımaya yüzde 48 zam! Artık herkes yürümek zorunda kalacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son bir kaç ayda bir çok ütün ve hizmete yapılan zamlar Türkiye’de yaşayan vatandaşların belini bükmeye başladı. İnsanlar artık sabah kalktığında ”Bugün neye zam yapıldı?” sorusunu düşünmeye başlıyorlar.

Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyorken akaryakıt fiyatları da tarihi zirvesini görmüş bulunuyor. Akaryakıt fiyatlarına bağlı olarak ise 81 ilin bir çoğunda toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Yapılan son zamlardan biri İstanbul’da gerçekleştirilecekti. Yüzde 57 oranında sunulan zam teklifi için yapılan toplantı ise oy birliğinin sağlanaması sebebiyle Ağustos ayına ertelendi.

TOPLU TAŞIMAYA YÜZDE 48 ZAM!Toplu taşımaya zam uygulaması getiren son belediye İzmir Belediyesi oldu. Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) toplu ulaşım araçlarına belediye tarafından alınan kararla birlikte yüzde 48 oranında zam yapıldı.

Vatandaşların seçimlerden sonra ki umudu ekonominin iyileşerek, seçimlerden önce yapılan zamların en aza indirgenmesiydi. Fakat beklenenler ne yazık ki öyle olmadı.

Türkiye kaderini belirleyeceği tarihi seçimleri geride bıraktı. Seçimlerin sonunda yeni kabine üyelerinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belirlenmesiyle herkes hayat koşullarının ne yönde ilerleyeceğini merak etmeye başladı.

BİNİŞ ÜCRETLERİ DEĞİŞTİ

Alınan karar kapsamında,8,78 lira olan ilk biniş ücreti 13 liraya yükseldi. Buna ek olarak aktarma ücretlerinde de ğişkenlik oldu. İlk ücreti 6,5 lira, 2 lira olan ikinci aktarma ücreti ise 3,26 lira oldu.

Toplu taşımayı sık sık kullanan öğrencilerin biniş ücretleri ise 3 liradan 5,14 liraya yükseltildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Toplu taşımaya yüzde 48 zam! Artık herkes yürümek zorunda kalacak

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz