1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’de Cep Telefonu Kaydettirmek İsteyenleri Bekleyen Tehlike!

Türkiye’de Cep Telefonu Kaydettirmek İsteyenleri Bekleyen Tehlike!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir yurttaş, dostunun Instagram’dan kendisine yolladığı bir linke tıklayarak, telefonlarını 2100 liraya hudutsuz kaydolabildiklerini iddia eden bir siteyle karşılaştı. Bu siteye istinaden telefonunu kaydoldurmak istedi ve harekâtın nasıl yapıldığını sordu.

Site yetkilileri, kendisinden e-mail adresini istediler ve banka hesap numarası verdiler. Yurttaş, 2100 lirayı hesaba yatırarak dekontu siteye gönderdi. Ancak bu harekât sonrasında, site yetkilileri kendisine yeni bir ileti daha attılar.

Mesajda, yurttaşın telefonunun kaydının yapılabilmesi için 3789 lira daha ödemesi gerektiği, aksi takdirde telefonunun kapatılacağı söylendi. Bu paranın da vergi olarak devlete ödeneceği ve iki saat içinde yurttaşa iade edileceği belirtildi.

Yurttaş, bu vaziyete kuşkuyla yanaştı ve parayı geri istedi. Ancak site yetkilileri, para iadesi yapamadıklarını ve 3789 lirayı da ödememesi halinde telefonunun kullanılamaz hale geleceğini söylediler.

Yurttaş, bu biçimde dolandırıldığını kavradı ve vaziyeti alakalı yerlere bildirdi. Ancak bu arada hem 2100 lirasını hem de telefonunu kaybetmiş oldu.

Bu olay, Türkiye’de cep telefonu kaydoldurmak isteyenleri bekleyen riskin yalnızca bir misali. Dolandırıcılar, değişik usullerle insanları aldatarak paralarını alabiliyorlar.

Bu sebeple, cep telefonu kaydoldurmak isteyenlerin resmi yollardan harekât yapmaları ve emin olmayan sitelere haysiyet etmemeleri gerekiyor. Aksi halde hem parasal hem de manevi hasara uğrayabilirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’de Cep Telefonu Kaydettirmek İsteyenleri Bekleyen Tehlike!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz