Yeni haftada Merkez Bankası enflasyon tahminlerini açıklarken, TÜİK işsizlik ve dış ticaret verilerini yayınlayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekonomide hareketli bir haftaya giriyoruz. Hem Merkez Bankası’ndan hem de Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) önemli veriler bekleniyor. Bu veriler, piyasaların gidişatını ve yatırımcıların bakış açısını doğrudan etkileyebilir.

Hafta boyunca dikkat çeken en önemli gelişmelerden biri, Merkez Bankası’nın yılın ikinci enflasyon raporunu perşembe günü açıklaması olacak. Bu kapsamda Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yıl sonu enflasyon tahminlerini paylaşacak. Karahan’ın ekonomik görünüme ilişkin değerlendirmeleri de piyasaların odağında olacak.

TÜİK veri takvimi de oldukça hareketli.

Nisan ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları çarşamba günü açıklanacak. Aylık ve yıllık bazda en fazla getiri sağlayan yatırım araçları belli olacak.

Mart ayı dış ticaret endeksleri perşembe günü, cuma günü ise mart ayı sanayi üretim endeksi rakamları duyurulacak. Üretimin nabzını tutan veriler, büyüme görünümüne ışık tutacak. Sanayi üretimi şubatta yıllık yüzde 11,5 artış kaydetmişti.

Bu hafta açıklanacak bir diğer önemli veri de işsizlik oranı olacak. TÜİK, mart ayı iş gücü istatistiklerini cuma günü açıklayacak. Türkiye’de işsizlik oranı, şubatta yüzde 8,7’ye geriledi. İşsiz sayısı, bu dönemde 109 bin kişi azalarak 3 milyon 78 bin oldu. Devreye alınan politikaların etkisiyle işsizlikte düşüşün sürmesi bekleniyor.

Yoğun bir veri akışının yaşanacağı bu haftada piyasalarda volatilite artabilir. Yatırımcılar, Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerini ve TÜİK’ten gelen verileri yakından takip edecek. Bu veriler ışığında yatırım stratejilerini belirlemeye çalışacaklar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni haftada Merkez Bankası enflasyon tahminlerini açıklarken, TÜİK işsizlik ve dış ticaret verilerini yayınlayacak

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz