AKP’nin yönettiği Türkiye’de iki emekli maaşı bir daire kirası etmiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek enflasyon ve döviz kurunda yaşanan çoğalış sebebiyle her geçen güne yeni zam haberiyle uyanan Türkiye’de emekli ücretleriyle vazgeçin geçinmeyi konut kirası ödemek dahi hayal oldu.

İstanbul Tasarılama Ajansı İPA, emeklilerin yaşam krizi araştırmasının neticelerini paylaştı. Araştırma bilgilerine göre, en düşük iki emekli maaşı, İstanbul’da vasati bir dairenin kirasının ödemeye yetmiyor.

Araştırmada, emekli maaşlarının İstanbul’da ev kiralarını karşılama oranının her yıl eksildiği de vurgulanırken, yeniden İstanbul için 4 karakter bir ailenin aylık uyum maliyeti olan 38 bin 828 TL’nin de karşılanamadığı ifade edildi.

İPA, özellikle son 10 senede dolar kurunda yaşanan çoğalışların emeklilerin alım eforunu nasıl eksilttiğini ise şöyle açıkladı:

“2010’dan günümüze en düşük emekli ücretinin dolar karşısında ehemmiyetli bir düşüş yaşadığı kollanıyor. Buna ek olarak doların yaşadığı 13 senelik enflasyon da hesaba katılırsa en düşük emekli ücretinin alım gücünün düşüşündeki ciddiyet daha iyi anlaşılacaktır.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AKP’nin yönettiği Türkiye’de iki emekli maaşı bir daire kirası etmiyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz