1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ATM’lerde yeni dönem başlıyor! Para çekme sınırı değişiyor gitmeden kontrol edin

ATM’lerde yeni dönem başlıyor! Para çekme sınırı değişiyor gitmeden kontrol edin

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Telefon üzerinden işlemlerini gerçekleştiren vatandaşlar nakit ihtiyacı olduğunda şubeleri ve ATM’leri tercih ediyor. Fakat, ATM’den nakit çekimi yaparken bazı sınırlandırmalar bulunmakta. Kişiler bu sınırlandırmalar nedeniyle şubelere yönelirken bu durum şubeler üzerinde yaşanan yoğunluğu artırmaya başladı. Yeni yapılacak uygulamayla birlikte ATM çekimi için sınırlama artırılacak ve şubeler üzerinden yapılacak nakit işlemleri için de sınırlama getirilecek. Böylelikle kişiler işlemlerini ATM’ler üzerinden daha kolay şekilde yapabilecek.

Yeni Dönem Başlıyor

ZiraatBankası (E)Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank(E)Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla birlikte banka şubelerine 10 bin TL sınırının getirileceğini duyurdu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Prof. Dr. Şenol Babuşcu; “Bankalar, belli bir tutarın altında para çekme-yatırma, fatura ödeme, EFT gibi işlemleri banka şubesi dışındaki kanallara yöneltmek için harekete geçti. Birçok banka uzun süredir belirli bir tutarın altındaki nakit para işlemleri için müşterilerini ATM’lere yönlendirirken bazı bankalar artık 10.000 TL altındaki işlemlerin gişeden yapılmasını yasakladı” ifadeleri kullanıldı.

Şubeler üzerinde bu işlem kısıtının gelmesiyle birlikte ATM’lerde de nakit çekme işlem limitinin artırılması bekleniyor. Kamu bankaları tarafından uygulanacak bu düzenleme sonrasında birçok özel banka da yeni işlem limitlerini açıklaması öngörülüyor. Bu düzenleme şuan da faaliyete geçmemiş durumda. Önümüzdeki günlerde yapılacak resmi açıklamayla birlikte şube ve ATM’lerde yeni sınırlamaların duyurulması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ATM’lerde yeni dönem başlıyor! Para çekme sınırı değişiyor gitmeden kontrol edin
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz