Borsa İstanbul’da halka arzlar coştu! 28 adet halka arz, şirketlere toplamda 1,7 milyar dolarlık fon!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borsa İstanbul’da ulusa talepler yatırımcılara büyük hasılatlar sağladı ve bir hayli yatırımcı borsaya akın etti. Son bir ayda, 1 milyon 216 bin 954 yeni yatırımcı borsada harekât yapmaya başladı. Senelik bazda ise yatırımcı rakamı 3 milyon çoğalış gösterdi.

2023 senesinde asıllaştırılan ulusa taleplerde yüksek getiriler elde edildi. Bazı işletmelerin ulusa talepleri, yatırımcılara % 600’ün üzerinde getiri sağladı ve bu da bir hayli yatırımcının alakasını çekti. Misalin, Forte Bilgi İletişim’in ulusa talebi, yatırımcısına % 688 oranında getiri sağladı. Europower Enerji ise yüzde 302 ve CW Enerji ise yüzde 182 getiri ile dikkat çekti.

Borsa, seçenek yatırım vasıtaları arasında öne çıkıyor. Enflasyonun yüksek olması ve düşük faizler, getirilerini artırmak isteyen yatırımcılar için borsayı ehemmiyetli bir seçenek haline getiriyor

Ulusa talepler, firmalar için ehemmiyetli finansman kaynakları sağlıyor. Özellikle bankacılık sektörü üzerinden kaynak bulmakta eforluk yaşayan firmalar, ulusa talep yoluyla finansman sağlamayı seçim ediyor. Ayrıca, ulusa talep sayesinde temin edilen nakdin geri ödemesi olmadığından, firmalar için ehemmiyetli bir gevşeme sağlanıyor.

Bunun yanı gizeme, anapara piyasaları aracılığıyla ihraç edilen bonolar da düşük maliyetleri ve asgari tehlikeyi sebebiyle seçim edilen bir finansal çalgı olarak öne çıkıyor. Bankaların kredi geri çağırma veya legal takibe geçme tehlikeyi taşımasına rağmen, anapara piyasalarıyla elde edilen fonların bu cins bir tehlike kapsamaması, işletmelerin anapara piyasalarına yönelmesini etkilemiş görünüyor.

Bu senenin 16 Ağustos tarihine kadar asıllaştırılan 28 ulusa taleple, 1.7 milyar dolarlık fon sağlandı. Bu, 2021’den sonra azami ulusa talep kazancı oldu. Bu vaziyet de borsada ulusa taleplerin ehemmiyetini ve yatırımcıların alakasını göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Borsa İstanbul’da halka arzlar coştu! 28 adet halka arz, şirketlere toplamda 1,7 milyar dolarlık fon!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz