Bu terlik markası Sabancı’dan ve Tüpraş’tan daha değerli! Rakamı görenlerin gözleri yerinden çıkıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

250 yıldır var olan Alman terlik ve sandalet markası Birkenstock, eylül ayı itibari ile terlik severlerin karşısına çıkacak. Firmanın özellikle de tahmin edilen satış fiyatı TÜRPAŞ ve Sabancu Holding’i geride bırakacak seviyede. Beklenen değerleme gerçekleşirse marka en az 8 milyar dolarlık bir fiyatla halka açılacak.

Alman markası olan ve 1774 senesinden bu yana üretilen terlik ve sandaletler dünyanın en ortopedik kategorisi arasında yer alıyor. O muhteşem terliklerin markası ise Birkenstock…

Son olarak Barbie filminin başrol yıldızı Margot Robbie’nin ayaklarında gördüğümüz bu terlikler fiyatı nedeni ile çok beğenenlerin sahibi olamamıştı. Öyle ki terliğin fiyatı 2 bin 500 lira olarak karşımıza çıkıyordu.

Özellikle de Barbie filminin yayılması ile satışlarında patalama yaşanan 250 yıllık bu terlik markasının eylül ayında halka arzı için hazırlıklar sürüyor. Konuya ilişkin yorumlarda bulunan uzmanlar ise halka arz sonrasına değerin 8 milyar dolara hatta 10 milyar dolara kadar çıkmasını bekliyor.

Bu öngörüler gerçekleştiği takdirde pahalı Birkenstock markası, Türkiye’de bulunan köklü şirketleri geride bırakacak gibi. Türkiye’de köklü olan 5 şirketin piyasa değerlerini sıralayacak olursak, Koç Holding (KCHOL) 12,46 milyar dolar, Sabancı Holding (SABHOL) 4,32 milyar dolar, Sasa (SASA) 12,82 milyar dolar, Ford Otosan (FROTO) 12,38 milyar dolar, TÜPRAŞ (TUPRS) 7,31 milyar dolar olarak karşımıza çıkıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu terlik markası Sabancı’dan ve Tüpraş’tan daha değerli! Rakamı görenlerin gözleri yerinden çıkıyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz