1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Çocuğu okuyan annelere devletten yardım eli uzatıldı! Başvurusunu yapana 1300 TL ödeme yapılacak

Çocuğu okuyan annelere devletten yardım eli uzatıldı! Başvurusunu yapana 1300 TL ödeme yapılacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OKULLAR 11 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelen açıklamalarda okulların 11 Eylül 2023 tarihinde açılacağı ve okullar açılmadan önce de çocukların kırtasiye ihtiyaçlarının giderilmesi adına da 1300 TL’lik yardım yapılacağı ifade edildi. Yapılacak bu yardım ile birlikte vatandaşlar çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI

Kırtasiye yardımı alacak vatandaşların bazı şartları taşıması gerekmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada kırtasiye yardımı ile ilgili, “Her eğitim-öğretim yılı başında ve yıl boyunca 3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin ilk ve ortaöğretimde okuyan çocuklarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından kırtasiye, önlük, çanta vb. temel okul ihtiyaçları karşılanmaktadır” denildi.

Bakanlık Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü koordisinde verilen kırtasiye yardımının 2023 yılı başvuru şartları şu şekilde:

“3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2023 yılı için 3.800,78-TL) için az olan haneler faydalanabilmektedir.”

Burada dikkat edilmesi gereken konu, kişi sayısı. Bir eve asgari ücret kadar para giriyorsa ve evde 4 kişi yaşıyorsa, kişi başına düşen gelir 2 bin 850 TL olarak hesaplanır ve bu kişilere kırtasiye yardımı yapılır.

Haber1965.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çocuğu okuyan annelere devletten yardım eli uzatıldı! Başvurusunu yapana 1300 TL ödeme yapılacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz