Dört büyüklerin temmuz performansı: Kulüplerdeki son gelişmeler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekonomim’de yer alan habere göre, yapılan sponsorluk uyuşmaları ve tesirli transferler spor firmalarının pay performanslarını pozitif doğrultuda tesirlerken, pay maliyeti 13,37 lira ile tavan olan Galatasaray Atletik Sınai ve Ticari Yatırımlar’ın payları temmuz ayını yüzde 51,8 yükselişle tamamladı.

Trabzonspor Atletik Yatırım ve Futbol Firmacılığının payları ise yüzde 27,2 arkasıydı. Trabzonspor Kulübü, Yıldız Holding ile 3 sezon için 50 milyon liralık reklam uyuşması yaptı. Trabzonspor İtalyan takımı Udinese’nin Hırvat korunma oyuncusu Filip Benkovic’i satın alma opsiyonuyla kiralık olarak kadrosuna kattı.

Pay maliyeti 31,96 lira ile tavan olan Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ de yatırımcısına yüzde 28,32 kazandırdı. Beşiktaş Kulübü, TFF 2. Lig takımı Somaspor’dan 20 yaşındaki futbolcu Emrecan Bulut’un transfer edildiğini açıkladı.

Galatasaray Kulübü, stadyum ad sponsorluğu için Rams Evrensel İnşaat Sağlık Dış Ticaret Anonim Firmayı ile 5 sezonluk kontrat imza attı. 2023-2024 sezonu için stadyum ad ve sponsorluk değeri 213 milyon 600 bin lira artı Katma Değer Vergisi olarak belirlendi.

Papara Elektronik Para A.Ş. arasında reklam ve sponsorluk uyuşması imza atan Trabzonspor, reklam ve sponsorluk için Milvest Mazot Finans ile uyuştuğunu duyurdu.

Beşiktaş, Ganalı korunmacı Daniel Amartey’i kadrosuna katan Beşiktaş, Jean Onana ile kontrat imza attı. Kara Kartal, 3 yılda toplam 27 milyon 750 bin euro 795 milyon TL kasasına koyacak. Beşiktaş forma göğüs sponsorluğu için de Emirates ile uyuştu. Kartal, 3 yıl Avrupa arenasında gayret ettiği yarıyıl karşılığında toplam 5 milyon euro 143 milyon TL alacak.

Galatasaray Kulübü, forma göğüs reklamı için taşıt kiralama işletmesi SIXT ile 5 sezonluk kontrat imza attı. Buna göre sarı-kırmızılılara ilk sezon için 195 milyon lira ödeme yapılacak.

Galatasaray ayrıca enerji işletmesi SOCAR ile tüm dalları içeren sponsorluk uyuşması imza atıldığını duyurmuştu. SOCAR Turkey Enerji AŞ, kontrat uyarınca her bir kontrat seneyi için 5 milyon euro olmak üzere toplamda 15 milyon euro+Katma Değer Vergisi ödeme yapacak.

Galatasaray Kulübünün imza attığı yeni sponsorluk kontratları 25 milyon doları geçti. Galatasaray’ın Almanya temsilcisi RB Leipzig’den İspanyalı futbolcu Angelino’yu kadrosuna kattı. Halil Dervişoğlu’nu kadrosuna katan Galatasaray, Demokratik Kongolu golcü futbolcu Cedric Bakambu ile 2 senelik kontrat imza atıldığını açıkladı.

Galatasaray, Fildişi Sahilli futbolcu Wilfried Zaha ile 3 senelik uyuşmaya vardığını duyurdu. Galatasaray Kulübü ayrıca geçen sezon kiralık olarak sarı-kırmızılı formayı giyen Arjantinli futbolcu Mauro Icardi ile 3 senelik uyuşma sağladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dört büyüklerin temmuz performansı: Kulüplerdeki son gelişmeler

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz