1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ekonomist Remzi Özdemir önümüzdeki günlerde yine ÖTV ve KDV artışlarının olacağını duyurdu!

Ekonomist Remzi Özdemir önümüzdeki günlerde yine ÖTV ve KDV artışlarının olacağını duyurdu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özdemir, Erdoğan’ın genel tercih evveli elindeki her şeyi dağıttığını ve isteyen her ele eli boş çevirmediğini belirtti. “Gerçeğinde bugün şu an yaşadığımız o krizin işte enerji faturası, ÖTV çoğalışı, daha bir hayli ek vergiler bunlar hepsi tercihteki taahhütlerin faturasının bir kısmı” dedi.

Özdemir, önümüzdeki haftalarda ekonomi idaresinin çok ciddi bir çalışması olduğunu ve vergi oranlarının çoğaldırılmasının mevzubahisi olduğunu ifade etti. “Zira hali hazırda daha ciddi anlamda bir bütçe sarihi var” diye konuştu.

Özdemir, kur gözetmeli mevduatın başımıza bela olduğunu ve 2 aylık faturasının 411 milyar lira olduğunu söyledi. “Başka Bir Deyişle siz orada 130 milyar dolar bir para var, o para aman işte TL’den dönmesin, dolara dönmesin, dolar paniği yaşanmasın diye bu insanlara 2 ay gibi kısa bir müddette 400 milyar lira ödüyorsunuz” dedi.

Özdemir, bu paranın ne kadar büyük olduğunu anlatmak için şu misalleri verdi: “Yalnızca şunu söyleyeyim; bugün bir Tüpraş’ın bedeli 300 milyar lira etrafında. Başka Bir Deyişle her ay bir Tüpraş’tan daha aşırısını biz bir avuç kur gözetmeli mevduatta parası olan insanlara veriyoruz. Bir Türk Hava Yollarını hatta bir buçuk Türk Hava Yollarını getirip veriyoruz. Ereğli Demir Çelik Türkiye’nin dünyaya açılan en büyük kuruluşlarından biridir. Her ay bir tanesini biz kur gözetmeliye veriyoruz. Başka Bir Deyişle o faizi vermemiş olsak her ay bir Ereğli yapabilecek haldeyiz.”

Özdemir, Erdoğan’ın yapabileceği çok fazla şey olmadığını söyledi. “Erdoğan’ın yapabileceği yalnızca bakın emekliye vermediler ufak bir orada kök ücret oyunuyla kök ücreti oyunuyla 7500’şöhret üzerine 25 yaptık dedi. Yok öyle kimse bir şey olmadı. Zira kök ücret düşük, aynı akibeti memur yaşıyor. Bakın memura 8.000 lira seyhanen zam verildi ama kök ücreti yapılmadı. Başka Bir Deyişle yılbaşında memur yeniden aynı sonucu yaşayacak. Emekçiler yeniden aynı sonucu yaşayacak. Ha şunu yapabilir mi? Erdoğan kök ücreti ilave yapabilir mi? Bana göre yılbaşında bunu tercihi kazanmak ismine yapacak ama tercihten sonra ne olacak?” dedi.

Özdemir, Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında ciddi bir ihtilaf olduğunu ve bunun da ekonomiye negatif yansıdığını söyledi. “Şu anda Erdoğan’la Cumhurbaşkanı Mehmet Şimşek gerçeğinde karşı karşıya gelmiş vaziyetteler. Şu anda Mehmet Şimşek rasyonel siyasetlere imza atmaya çalışıyor ancak Erdoğan buna izin vermiyor” dedi.

Özdemir, Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu başkanının değiştirilmesinin ve Merkez Bankası Para Heyeti abonelerinin cetmesinin Mehmet Şimşek’in elini zayıflattığını belirtti. “Şayet Mehmet Şimşek para piyasalarını finans piyasalarını dizayn edecekse yine Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu’yı da alması gerekiyordu ama yapmadı. Yeniden para heyeti azalarında benim de aldığım Mustafa Bey’in de belirttiği gibi Erdoğan’la Cumhurbaşkanı Mehmet Şimşek gerçeğinde karşı karşıya gelmiş vaziyetteler. Şu anda zira Mehmet Şimşek rasyonel siyasetlere imza atmaya çalışıyor ancak Erdoğan buna izin vermiyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ekonomist Remzi Özdemir önümüzdeki günlerde yine ÖTV ve KDV artışlarının olacağını duyurdu!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz