Enflasyon beklentisinde rekor artış! Türkiye’de 12 ay sonrası enflasyon tahmini tarihin en yüksek seviyesine ulaştı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağustos ayının enflasyon beklentileri, piyasada rekor düzeltme yaşandı. 2023 yılı Ağustos ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’ne 40 temsilci katıldı ve sonuçlar, katılımcıların yanıtları toplanarak değerlendirildi.

Ankete göre, katılımcıların cari yıl sonunda tüketici enflasyonu beklentisi bir önceki ankette % 43,82 iken, bu anket döneminde % 59,46 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi ise bir önceki ankette % 33,21 iken, bu anket döneminde % 42,01 olarak gerçekleşti. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise sırasıyla % 19,04 ve % 22,54 olarak gerçekleşti.

Bu sonuçlar, piyasanın enflasyon beklentilerinde ciddi bir artış olduğunu gösteriyor. Katılımcılar, önümüzdeki dönemlerde enflasyonun yükselme eğiliminde olacağına işaret ediyor. Bu durum, ekonomik aktivitelerin olumsuz etkilenmesine ve maliyetlerin artmasına yol açabilir.

Döviz kuru beklentisi, son anket sonuçlarına göre cari yıl sonunda 29,82 TL’ye yükselerek önceki anket dönemine göre artış gösterdi. Ayrıca, 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi de önceki anket dönemine göre yükselerek 34,58 TL olarak tahmin edildi.

Öte yandan, katılımcıların 2023 yılı GSYH büyüme beklentisi yine % 3,7 olarak gerçekleşti. 2024 yılı büyüme beklentisi önceki anket dönemine göre düşüş göstererek % 4,3’ten % 4,0’a indi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Enflasyon beklentisinde rekor artış! Türkiye’de 12 ay sonrası enflasyon tahmini tarihin en yüksek seviyesine ulaştı!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz