1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Evini kiraya verenler dikkat! O hatayı yapanlara geçmişe dönük ceza veriliyor

Evini kiraya verenler dikkat! O hatayı yapanlara geçmişe dönük ceza veriliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçmişe Dönük Ceza Verilebilir

Sektörde önemli gazetelerden birisi tarafından yapılan yeni haberde o uygulamayı kullanan kişilere karşı bakanlık harekete geçmiş durumda. Airbnb platformunun yol açtığı yüksek kira fiyatlarına karşı düzenlemeler yapılmış ve Maliye Bakanlığı harekete geçmiş durumda. Ev sahipleri, geçtiğimiz yıllarda evlerini günlük kiralayan kişilere yönelik yaptıkları uygulamalar nedeniyle cezalandırılabilirler.

Türkiye genelinde 50 binden fazla evin Airbnb üzerinden günlük kiralama şeklinde kiralandığı ifade edilirken, uzun vadeli kiracılar yerine daha yüksek gelir elde etmek isteyen ev sahiplerinin, son dönemde kısa süreli kiracılardan büyük kazanç sağladıkları belirtiliyor.

Uzman İsim Uyardı

Vergi Uzmanı ve Özay Mali Danışmanlık Kurucu Ortağı Mahmut Aydoğmuş da bu konuda açıklamada bulundu. Aydoğmuş, Airbnb üzerinden ev kiralayan kişilerin, konaklama tesislerine benzer şekilde vergiye tabi olduğunu ve Maliye Bakanlığı’nın bu konuda denetimler yapabileceğini vurguladı.

Aydoğmuş’un açıklamasına göre, kısa süreli kiralama sürecinde yer alan tüm tarafların vergisel yükümlülükleri bulunuyor. Airbnb’nin rolü, konutları kiralamak değil, kiralamayı aracılık etmek ve ödeme işlemlerini sağlamaktır. Bu kapsamda kiralama işlemi gerçekleştiren kişilerin vergi ödeme ve bildirim yükümlülükleri bulunmaktadır.

Kısa süreli konut kiralamada da vergi yükümlülüklerinin olduğunu belirten Aydoğmuş, özellikle Airbnb gibi platformlar üzerinden evini kiraya verenlerin vergi yükümlülüklerine dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evini kiraya verenler dikkat! O hatayı yapanlara geçmişe dönük ceza veriliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz