Konut satışları 1 yılda %22,1 düştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Tedarik kırılmaları ev satışlarını da etkiledi”

Kamuran Akbay, emlak sektörüne dair şu bilgileri paylaştı: “Pandemiden bu yana küresel tedarik zincirinin kırılmasından dolayı yaşanan ara mülk bulma eforluğu, inşaat maliyetlerinin çoğalmasına neden olurken, proje rakamını da düşürdü. Enflasyon da hammadde ve ara mülk girdilerinde maliyet çoğalışlarının önünü açtı. Ev maliyetlerindeki yükseliş sebebiyle özellikle dar kazançlı yurttaşların ev alabilmeleri giderek eforlaşsa da yasalarla sunulan basitlikler ve kentsel değişim projeleri, ev satışlarına yine ivme kazandırdı.”

“Kira maliyetlerindeki çoğalış ev satışlarını tetikliyor”

Kira çoğalışlarının ev alımına müteveccih arza tesirini de değerlendiren Kamuran Akbay, “Kira maliyetleri özellikle son 2 senede oldukça arkasıydı. Bu vaziyet muhakkak seviyede birikimi olan yurttaşları ev sahibi olmaya yönlendirdi. Öte yandan ev yatırımları geçtiğimiz yarıyıllarda düşük faiz, düşük döviz kuru gibi mazeretlerle daha kârlıydı. Mevcut vaziyette ise yatırımcılar için seçenek ve kârlı yatırım alanlarının oluşturulması, eve yatırım yaparak rant elde etmek isteyen yatırımcıların gözlerini değişik yatırım alanlarına sürüklemesini sağlayabilir” ifadelerini kullandı.

“Evvel güvenlik, sonra lüks sunuyoruz”

Devletin sosyal ev imal desteklerinin dar kazançlı yurttaşlar açısından ehemmiyetli bir fırsat olduğunu aktaran Kamuran Akbay İşletmeler Grubu İdare Heyeti Başkanı Kamuran Akbay, “İnşaat firmalarının sorgulanması da oldukça ehemmiyetli bir temkin. İnşaatların devlet tarafından görevlendirilecek uzman takımlar tarafından zelzeleye dayanıklılık mevzusunda inşaat bitirilene kadar sorgulanmaları, her inşaat işletmesinin kendisine danışmanlık yapmak üzere alakalı alandan bilim insanlarından oluşacak bir kuruldan destek alması, zelzeleye dayanıklı ev üretiminin asıllaştırılmasında da hayati ehemmiyet taşıyor. İnsanlar zelzeleye dayanıklı ev almak için araştırma yapmaya başladığında, ilk olarak satın alacakları evi inşa eden işletmenin ne kadar emin olduğuna bakar” dedi.

“7 kamu ihalesi, 93 butik ev ve 3 site projesini yaşama geçirdik”

Kamuran Akbay, laflarını şu biçimde sonlandırdı: “21 senelik tecrübemizden hareketle 7 kamu ihalesi, 93 butik ev ve 3 site projesini yaşama geçirdik. Son projelerimizden biri de sektörde oldukça ses getiren Manzara İsmeler projesi oldu. Bu özel kentsel değişim projesi, evler, bürolar ve ticari alanları bir araya getirerek çağdaş hayata kapı aralıyor. İstanbul’un ehemmiyetli erişim eksenlerine çok yakın konumda yer alan projede 1+1’den 4+1’e kadar geniş daire alternatifleri bulunuyor. Hem seans hem de yatırım emelli yoğun alaka gören projede, %30 peşinatla ev sahibi olma fırsatı sunuluyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Konut satışları 1 yılda %22,1 düştü

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz