1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Konya Ardıçlı Projesi’nde heyecanlı bekleyiş sona eriyor

Konya Ardıçlı Projesi’nde heyecanlı bekleyiş sona eriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TOKİ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Konya Ardıçlı Projesi’ne ilişkin bugün bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere değindi. TOKİ, konuta erişmekte zorluk çeken vatandaşları ev sahibi yapabilmek için azami gayret gösterdiklerini vurguladı.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Konya Ardıçlı projemiz kapsamında bulunan 4. ve 5. Etaplar yapı kullanım izin belgelerinin düzenlenmesi, elektrik abonelik işlemleri, doğal gaz kolon abonelik işlemleri ve asansör yeşil etiketlerinin alınması işlemleri devam etmektedir. Bu işlemlerin ardından ağustos ayı içerisinde belirli bir program dahilinde konutlarımızın hak sahiplerine teslim edilmesine başlanacaktır.”

Konya Ardıçlı Projesi, Konya’nın merkez ilçesi Selçuklu’da yer alan bir sosyal konut projesidir. Proje kapsamında toplam 3 bin 500 konut inşa edilmektedir. Konutların büyüklükleri 2+1 ve 3+1 olarak değişmektedir.

Projenin özellikleri arasında; yüzme havuzu, spor salonu, kafeterya, camii, okul, kreş, sağlık ocağı, ticaret merkezi ve yeşil alanlar bulunmaktadır.

Proje, Konya’nın en büyük sosyal konut projesi olma özelliği taşımaktadır. Projenin tamamlanmasıyla birlikte binlerce vatandaşın konut sahibi olması hedeflenmektedir.

Konya Ardıçlı Projesi’ne başvurular, 2021 yılında gerçekleştirildi. Başvurular, TOKİ’nin resmi internet sitesinden veya Ziraat Bankası şubelerinden yapıldı.

Başvuru şartları arasında; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Konya il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak üzere ikamet etmek, TOKİ’den daha önce konut satın almamış veya kredi kullanmamış olmak, kendisine, eşine ve velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil bir konutun bulunmaması gibi şartlar yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Konya Ardıçlı Projesi’nde heyecanlı bekleyiş sona eriyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz