1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Mehmet Şimşek’ten ‘sadeleşme ve sıkılaşmaya devam’ mesajı

Mehmet Şimşek’ten ‘sadeleşme ve sıkılaşmaya devam’ mesajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şimşek, Türkiye Bankalar Birliği Buluşması’nda ekonomi siyasetlerine müteveccih değerlendirmelerde bulundu. Mehmet Şimşek, ekonomi siyasetlerine ait iletiler verdi. Ekonomide yine dengelenme gereksinimi olduğunu söyleyen Şimşek, para siyasetinde sadeleşme ve sıkılaşma adımlarının süreceğini belirtti. Bankalara çağrı yapan Şimşek, “Özel bankaların yalnızca harcayıcı kredilerine odaklandığı yarıyıl artık geride kalmalı. Artık asıl sektörü desteklemek temel görevimizdir” diye konuştu.

“Ekonomimizde yine dengeleme gereksinimi çok sarihtir. Siyaset çerçevemizi bu yine dengelenmeye göre şekillendiriyoruz. Hür kambiyo rejimi, dalgalı kur sistemini özümseyen bir sistem kavrayışı içinde ilerleyeceğiz. Kısa vadede önceliğimiz makro finansal kararın kalıcı biçimde kuruluş edilmesi ve öngörülebilirliğin artırılması.

Para siyasetinde sadeleşme ve sıkılaşma adımları devam edecek. Kredi derecelendirme kuruluşları daha pozitif bir perspektif sunmaya başladı. Finansal kararı pekiştireceğiz, anapara piyasalarını derinleştireceğiz, katılım finans, sigortacılığın büyüme için ehemmiyetli adımlar atacağız. Finansal piyasalarda tehlike yönetimini kuvvetlendireceğiz.

Özel bankaların yalnızca harcayıcı kredilerine odaklandığı yarıyıl artık geride kalmalı. Bu sürdürülebilir değil. Artık asıl sektörü desteklemek temel görevimizdir. Özel sektör yatırım, istihdam çerçevesinde önceliklendirilecektir. Sürdürülebilir yüksek sihrime için asıl sektörün finansmana sürekli ulaşımı olmazsa olmazdır. Bankaların asıl ekonomiye yardımlarının devamını arzuluyoruz, üstümüze düşeni yapacağız.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mehmet Şimşek’ten ‘sadeleşme ve sıkılaşmaya devam’ mesajı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz