Memur-Sen Başkanı’ndan Zammın İçeriğine Sert Tepki: “Anlaşılmadığımızı Gösteriyor”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamu Patron Kurulu, bugün toplu kontrat görüşmelerinde ikinci önerisini sundu. Buna göre, 2023 seneyi için ilk altı ayda yüzde 15, ikinci altı ayda yüzde 10; 2024 seneyi için ise ilk altı ayda yüzde 6, ikinci altı ayda yüzde 5 zam önerildi.

Sosyal haklara ait olarak ise, 3600 ek gösterge mevzusunda çalışma yapılacağı, evlerde kamu görevlilerine öncelik verileceği gibi ifadeler kullanıldı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öneriye ait basın açıklamasında bulundu. Yalçın, önerinin kamu görevlilerinin temennilerini karşılamadığını belirterek, şunları söyledi:

“Bugün gelen öneriye baktığımızda 15 artı 10, 6 artı 5 bir evvelki öneriden 2 puan yukarıya çıkılmış olması kamu görevlilerinin temennilerinin ve bizim önerilerimizin anlaşılmadığını ve bizim anlaşılmadığımızı gösteriyor. Bu açıdan öncelikle hayretlerimi ifade ediyorum.”

Yalçın, Merkez Bankası’nın enflasyon amacının yüzde 33 olarak ortada durduğunu anımsatarak, “Önerilerin 23’tü 25’li sayılarda dolaşıyor olması ikinci sene rastgele bir tümce kurmadan ikinci önerinin açıklanıyor olması filhakika anlaşılabilir değil” dedi.

Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tercih bildirisinde yer alan refah hissesine de değindi. Yalçın, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tercih bildirisinde 2023-2024 senelerini amaçlayarak sihrime oranı dikkate alarak kamu görevlilerine refah hisseyi vereceğiz vadediyordu. Bu tercih bildirisinde kapı gibi duruyor. Biz masada refah hisseyi istedik iki yarıyıl içinde 2 sene içinde refah hisseyi istedik. Onun için masada daha refah hisseyi ile alakalı kısım yok” diye konuştu.

Yalçın, Memur-Sen’in öbür arzlarına da değindi. Yalçın, şunları kaydoldu:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Memur-Sen Başkanı’ndan Zammın İçeriğine Sert Tepki: “Anlaşılmadığımızı Gösteriyor”

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz