Memurun zam pazarlığında gözler bugüne çevrildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024’şöhret ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5’deri oluşan zam önerisini yeterli bulmayan sendikalar, Kamu Patron Kuruluya yeni öneri çağrısında bulunmuştu. Bir yandan memur ve memur emeklisi yapılacak yeni zam önerisine odaklanmışken, öteki yandan hizmet kollarının arzlarıyla alakalı görüşmelere de devam ediliyor. Mülakatlar kapsamında bugün 6 hizmet kolunun arzlarının görüşüleceği bilinirken, bu görüşmelere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da katılması bekleniyor.

Öte yandan toplu kontrat masasında yetkili konfederasyon olarak yer alan Memur-Sen, 2024 için 3’er aylık yarıyıllar haysiyetiyle refah hisseyi dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 çoğalış istemişti. 2025 içinse 6’şar aylık yarıyıllar haysiyetiyle refah hisseyi dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam arz etmişti.

En büyük konfederasyon olmadığı için görüşmelerde olmayan Kamu İşçileri Sendikaları Konfederasyonu da KESK arzlarını açıkladı. Brüt 8 bin 138 TL olarak verilen ilave seyyanen tahsisatın taban aylık katsayısına dahil edilmesini ve emekli kamu vazifelileri de bu çoğalıştan faydalanmasını arz eden KESK, eş takviyesinin 3 bin 310 liraya, çocuk takviyesinin de 2 bin 220 liraya çıkarılmasını istedi. Megakentlerde 7 bin 500 lira, öteki şehirlerde 5 bin lira kira takviyeyi verilmesini öneren konfederasyonu, kamuda en az ücreti alan kamu işçisi ücreti, 2024 Ocak haysiyetiyle 47 bin 500 liraya, öteki şehirlerde misyon yapıyorsa 45 bin liraya çıkarılmasını istedi. KESK, tüm kamu işçilerine senede iki kere brüt minimum fiyat meblağında ikramiye verilmesini de arz etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Memurun zam pazarlığında gözler bugüne çevrildi

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz