Mersin’de masrafı az hasat başladı, yoğun talep görüyor: Kilosu 45 TL!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hasadı yapılan yeni dünyanın birinci kalitesi 40-45, ikinci kalitesi 25-30 üçüncü kalitesi ise 10-15 TL’ye alıcı buluyor.

Yurt içi ve yurt dışından yoğun taleplerin olduğunu söyleyen üretici Halil Keskin, “İklimden dolayı hasat bu sene erken başladı. Malta eriklerinin hepsi kızardı. Eskiden tepeden başlıyor yavaş yavaş aşağıya doğru kızarıyordu. Bu sene komple kızardı. Şu anda birinci kalite 40-45, ikinci kalite 25-30’a, üçüncü kalite ise 15 TL’ye gidiyor” dedi.

Yeni dünya, Malta eriği olarak da bilinen bir meyvenin de adıdır. Bilimsel adı Eriobotrya japonica olan bu meyve, Çin kökenlidir ve subtropikal bölgelerde yetişir. Malta eriği, ilkbahar ve yaz aylarında olgunlaşır ve tatlı, sulu bir tada sahiptir.

– Vitaminler: A, C, B, E vitaminleri bakımından zengindir,- Mineraller: Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demir gibi mineraller içerir,- Lif: Sindirim sisteminin düzenli çalışması için önemli olan lif kaynağıdır,- Antioksidanlar: Hücreleri hasardan korumaya yardımcı olan antioksidanlar bakımından zengindir.

– Sindirim Sistemini Düzenler: Lif içeriği sayesinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kabızlığı önler ve bağırsak hareketlerini düzenler,

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mersin’de masrafı az hasat başladı, yoğun talep görüyor: Kilosu 45 TL!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz