Türkiye’de Emekli Aylıkları ve Ücretler Arasındaki Büyük Fark

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emeklilik uzmanı Özgür Erdursun, bu mevzuda ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. Erdursun, emekli aylıklarının ve fiyatların tanımlanmasında devletin uyguladığı oranların eksik kaldığını, çalışanlara ve emeklilere ek kazanç sağlanması gerektiğini söyledi.

Erdursun, emekli aylıklarının sosyal destek kalitesinde olduğunu, emeklilerin temel gereksinimlerini karşılamakta zorlandığını belirtti. Ayrıca, emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek isteyenlerin de bazı manilerle karşılaştığını ifade etti.

Erdursun, devlet memuru emeklilerinin de vaziyetinin iyi olmadığını, 2008 senesinden sonra devlet memuru olanların vasati 7 bin 500 lira, 2008 senesinden evvel devlet memuru olanların ise vasati 9 bin 800 lira emekli aylığı aldığını kaydoldu.

Erdursun, patronların da çalışanlarına destek olmak istediklerini ancak sigorta primi ve vergi yükü sebebiyle bunu yapamadıklarını dile getirdi. Erdursun, patronlara özendirici teşvikler verilmesi gerektiğini savundu.

Erdursun, Türkiye’de her şeyin maliyetinin çoğaldığını ancak emekli aylıklarının ve fiyatların buna geçim sağlayamadığını vurguladı. Erdursun, bu meseleye çözüm bulmak için meclisin tatilde olmaması gerektiğini, ekim ayında yapılacak görüşmelerde bu mevzunun gündeme gelmesini beklediğine sözlerine ilave etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’de Emekli Aylıkları ve Ücretler Arasındaki Büyük Fark

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz