1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yetkili isim uyardı! Ambalajlı ürünlerde gramaj oyunu, sakın kanmayın

Yetkili isim uyardı! Ambalajlı ürünlerde gramaj oyunu, sakın kanmayın

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yetkili İsim Uyardı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada bazı ambalajlı gıdaları alırken o detaya dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Yaptığı açıklamayla birlikte vatandaşları uyaran Başkan Palandöken, bazı ürünlerde gramaj hilesi yapıldığını belirtti.

Palandöken, özellikle gıda, temizlik ve kişisel bakım ürünlerinde tüketicilerin aynı fiyata daha az ürün aldığının farkında olmadan yanıltıldığını vurgulayarak, bazı üreticilerin fiyatları aynı tutarak ürünlerin gramajını azaltarak gizli zamlar gerçekleştirdiğini ifade etti.

Başkan Palandöken, vatandaşların bu tür hilelere karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, böyle bir durumla karşılaştıklarında tüketici haklarını korumaları gerektiğini vurguladı. Özellikle gıda ve diğer zorunlu tüketim ürünlerinin yanı sıra ambalajlı ürünler için yasal çerçevede gramaj standardı getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Tüketiciler Dikkatli Alışveriş Yapmalı

Başkan Palandöken, vatandaşların alışverişlerini yaparken ambalajlı ürünlerin gramajını ve içeriğini dikkatlice kontrol etmeleri gerektiğini vurgulayarak, tüketici bilincinin bu noktada son derece önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, tüketicilerin tüketici haklarını her zaman savunmaları ve haksız uygulamalara karşı mücadele etmeleri gerektiğini ifade etti.

Yapılan bu gramaj oyununa karşı kişilerin tüketici hakkının olduğu belirten başkan market alışverişi yaparken vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Bazı firmalar tüketicileri bu şekilde yanlış yönlendirerek zararlı çıkmasına neden olabiliyor. Bazı ürünlerde hem fiyat artışı hem de gramaj azaltması da görülebilmekte.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yetkili isim uyardı! Ambalajlı ürünlerde gramaj oyunu, sakın kanmayın
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz