1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Zincir marketlerin fiyat oyunu: Etiketle fiş farklı çıkıyor

Zincir marketlerin fiyat oyunu: Etiketle fiş farklı çıkıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müşteri, marketten aldığı makarnanın etiketinde 17,5 TL yazdığını, ancak fişte 25 TL olarak çıktığını fark etti. Bunun üzerine elindeki makarna ve fişle aynı marketin yolunu tuttu. Market görevlisine durumu anlatan müşteri, “Bunun fiyatı 17,5 değil mi burada? Niye ya 25 yazılmış?” diye sordu.

Market görevlisi, yanlışlık olmuş deyip hatasını kabul etse de müşterinin öfkesi dinmedi. Çünkü daha önce de marketlerde farklı olsa da benzer durumla karşılaşanlar olmuştu.

Müşterinin sesini duyan diğer müşteriler de araya girdi. Bazıları market görevlisini savunurken, bazıları da müşteriyi haklı buldu. Tansiyonun yükseldiği anlarda market görevlisi, müşteriden özür diledi ve makarnanın fiyatını düzeltti. Müşteri ise şubeden çıkarken de öfkesini dile getirdi.

Bu olay, zincir marketlerin fiyat oyununu bir kez daha gündeme getirdi. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, bu tür durumlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Şahin, “Marketlerde alışveriş yaparken etiketleri ve fişleri kontrol edin. Eğer bir farklılık varsa mutlaka şikayet edin. Bu tür uygulamalar tüketici haklarına aykırıdır ve cezası vardır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zincir marketlerin fiyat oyunu: Etiketle fiş farklı çıkıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz