CHP lideri Özel Çorlu tren katliamı kararını değerlendirdi: Çorlu hepimize umut olmuştur

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çorlu tren katliamı duruşması sonrasında gazetecilere açıklama yaptı.

Bugün burada belki de ilk kez kamu görevlilerinin ceza aldığını, tutuklandığını, 22 yıldır yerleştirilmiş cezasızlık kültürünün ilk kez geriletildiğini belirten Özel, şöyle konuştu:

Çorlu tren katliamının karar duruşması için bugün Çorlu’ya geldiğini söyleyen Özel, “Şubat ayında hiç beklenmedik bir şekilde duruşma bugüne atıldığında büyük bir infial vardı. O gün ailelere söz vermiştik. 25 Nisan’da buraya çok daha güçlü geleceğiz ve çok daha kalabalık olacağız diye. Buralarda kimsesiz kaldıkları, tek başına yürüdükleri günler de oldu. Bugün burada büyük bir kalabalıkla, büyük bir inançla yıllardır bu mücadeleyi gösteren ve bütün Türkiye’deki mağdurlara umut olan, hakkı yenenlere örnek olan bu büyük ailelerin önünde öncelikle hepimiz saygıyla eğiliyoruz.” dedi.

“Ülkeyi yönetenlerin benim bürokratıma, benim yöneticime, kamu görevlime dokundurtmam çünkü verdiğim kanunsuz emirleri onlar uyguluyor, onlar yargılanırsa bundan sonra sözümü dinlemezler mantığıyla hiçbirini feda etmeyenlerin bugün halkın göstermiş olduğu büyük dirayet, halkın göstermiş olduğu büyük dayanışma sonucunda geri adım attıklarını görüyoruz.”

Özel, mahkemenin aldığı karara ilişkin şunları kaydetti:

“Aslında hukuk için küçük ama Türkiye’de mücadelelerin tümü için büyük bir adıma katkı sağladılar. Ben olası kast, taksir, bilinçli taksir tartışmalarını kıymetli hukukçulara bırakıyorum. Ama bildiğimiz bir şey var; sadece bölge müdürlükleri nezdindeki cezalandırmalar ilk adımdır ama yeterli değildir. Bundan sonra hepimize düşen istinaf aşamasını, Yargıtay aşamasını titizlikle, dikkatle ve inatla takip etmektir.

Buradaki kazanımın üst aşamalarda aşındırılmasına, geri gitmesine, asla izin vermeyeceğiz. Sözümüze değer veren herekse şunu söylüyoruz; bir olay ortaya çıktığında hep beraber ağlıyoruz, önemli, büyük sözler söylüyoruz, unutursak yüreğimiz kurusun diyoruz, önemli, ama süreci takip etmek, son güne, son ana kadar ilk günkü öfkeyi ilk günkü acıyı unutmadan takip etmek önemlidir. Devlet Demiryolları’nın genel müdürleri ve oradaki genel müdürü, yardımcıları ve tüm sorumluların yargılanması gerekmektedir. Siyasi sorumluluk asla unutulmamalıdır. Çorlu için tam adalet sağlandı diyemeyiz. Ama Çorlu hepimize umut olmuştur.”

Türkiye’de yeni bir siyasi iklimin oluştuğunu belirten Özel, bu iklimi bir siyasi partinin yarattığı, başardığı bir iklim olmadığını belirterek, “Bu iklim mağdurların, mazlumların, unutulanların, yok sayılanların ve hakkı yenip yok sayılmaya çalışanların mücadelesine omuz veren, nefes veren herkesin yarattığı bir iklimdir.” dedi.

Özel, halktan, milletten güçlü kimsenin olmadığını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İyiler kazanacak. Anneler kazanacak. Mağdurlar kazanacak. Bundan sonra hepimize düşen bir şey var. Kim hak arıyorsa yanında olalım, arkasında olalım. Soma’ysa Soma, Çorlu’ysa Çorlu, İliç’se İliç, atanmayan öğretmense atanmayan öğretmen, açlığa mahkum emekliyse emekli, kim hak arıyorsa yanında olalım. Türkiye’deki herkese söylüyorum. Evladını orada bırakmış gencecik anneler mücadelelerine omuz verenler sayesinde bu gece rahat uyuyacaklar. İlk kez acıdan değil sevinçten gözyaşı döktü bu anneler. Bu başarı dayanışma gösterenlerindir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP lideri Özel Çorlu tren katliamı kararını değerlendirdi: Çorlu hepimize umut olmuştur

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz