Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun Restine Boyun Eğdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’de başkalaşım müzakerelerini başlatan ve partinin geleceği için ehemmiyetli bir ad olarak görülen Ekrem İmamoğlu, genel başkanlık yarışına girmesi beklenirken sürpriz bir kararla CHP’nin neredeyse ismini dahi almadan İstanbul Megakent Belediye Başkanlığı adaylığını açıkladı.

Siyaset kulislerine göre, Kılıçdaroğlu, partinin başkalaşım müzakereleriyle meşgul edilmesinden dinlediği rahatsızlığı İmamoğlu’na bir iletiyle iletti ve şunu söyledi: “Kararını ver, belediye başkan adayı mısın değil misin? Bu kavgalar partiyi yoruyor. Aday değilsen İstanbul’a bir aday hazırlayacağım. İstanbul’u bu kavgalara tükettirmem.”

İmamoğlu’nun bu rest karşısında başka hücum uğru kalmadı ve 2019 tercihlerindeki “Partiler Ötesi İstanbul İttifakı”nı kurmak için yola çıktığını duyuru etti.

İmamoğlu, genel başkanlık yarışından çekilmesine karşın Kılıçdaroğlu ve CHP idaresini tenkit etmeye de devam etti. Tercih neticesini 60-40 olsaydı hezimetti diyen Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren İmamoğlu, şöyle konuştu:

“25 milyon insanın oyunu aldık. 25 milyon insanın kullandığı oyu bir mağlubiyet olarak belirleyemezsiniz. Bu hayal kırıklığının sebeplerinin biri de unutmayalım ki mağlubiyetin mesullüğünü üstlenme, reelle yüzleşme mevzusunda zorunlu duyarlılığın gösterilmemesidir, gösterilememesidir. Cumhuriyet Ulus Partisi ikinci parti olmakla iftihar etemez, iftihar etmemeli. Ulusumuzun tercih sonrası oluşan hayal kırıklığının kalıcı hale gelmesi en ehemmiyetli tehlikedir. Bu tehlike önümüzdeki yerel tercihlerin kazanılmasında ne yazık ki çok büyük bir manidir.”

İmamoğlu’nun genel başkanlık yarışında Özgür Özel’i destekleyeceği, kendisinin de 2028 Cumhurbaşkanlığı tercihine hazırlanacağı konuşuluyordu. İmamoğlu bu iddiaları sanki doğrular gibi konuştu. Üstelik yeniden Kılıçdaroğlu’nu üstü kapalı tenkit eterek, onun “geçmişi temiz biri olursa adaylıktan çekilirim” laflarına atıfta bulundu ve ilave etti:

“Cumhuriyet Ulus Partisi’nin tarihini bilen, geçmişi pak evlatları vardır. Biri Özgür Özeldir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun Restine Boyun Eğdi

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz